Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 238 (7850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Zece milioane de lei, plătite în avans de Primăria Suceava, pentru ca populația să beneficieze de căldură în această iarnă

Luni, 11 Octombrie 2021 (12:39:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furnizarea căldurii în locuințele celor 19.000 de familii care sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava a fost “securizată” de municipalitate prin acordarea unui avans de 10 milioane de lei în contul subvenției care se acordă pentru ca gigacaloria plătită de suceveni să nu fie mai scumpă de 240 de lei. Banii vor ajunge la producătorul de energie termică, Bioenergy, pentru achiziția de biomasă necesară funcționării centralei de termoficare în această iarnă.

Consiliul Local Suceava, întrunit luni dimineață, în ședintă extraordinară, a aprobat în primul rând o rectificare bugetară, prin care a actualizat bugetul cu cele 15 milioane de lei acordate recent de Guvern, din fondul de rezervă, aceștia fiind încadrați la capitolul “Combustibil și energie”, mai exact la “subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif”.

Primarul Ion Lungu a explicat că din acești bani, 5 milioane de lei sunt necesari pentru plata subvenției datorate din sezonul rece anterior, când furnizarea căldurii s-a făcut inclusiv în lunile aprilie și mai.

“10 milioane de lei sunt necesari să achităm subvenția în avans, să putem asigura masă lemnoasă pentru căldura populației. Este o situație delicată, stocul de masă lemnoasă este mic, gazul metan s-a scumpit mult, încât chiar dacă a mai crescut și prețul la masă lemnoasă, tot e mai bine. Noi dăm această sumă la Thermonet și mai departe ajunge la Bioenergy, la producător. Am fost verificați an de an de Curtea de Conturi și DNA cu această situație și nu a fost vreo problemă”, a explicat edilul sucevean.

Practic, subvenția acordată de primărie acoperă diferența dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrate populației în sistem centralizat, de 445,54 lei (inclusiv TVA), astfel încât suceveanul să plătească doar tariful local stabilit pentru facturarea energiei termice către populație, de 240 de lei, cu TVA inclus.

Decizia a fost votată de aleșii locali prezenți la ședință, 20 la număr, cu 19 voturi pentru și o abținere, fiind semnalate câteva probleme, precum datoriile neplătite ale populației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece milioane de lei, plătite în avans de Primăria Suceava, pentru ca populația să beneficieze de căldură în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zece milioane de lei, plătite în avans de Primăria Suceava, pentru ca populația să beneficieze de căldură în această iarnă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei