Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 212 (7824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV nu mai decontează testele PCR ale studenților de la 1 octombrie

Vineri, 10 Septembrie 2021 (15:59:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunțat că universitatea va mai deconta testele RT PCR pentru studenți la cazarea în cămine până la data de 30 septembrie a.c. Ulterior, de la 1 octombrie, această decizie nu va mai fi valabilă.

În anul universitar trecut, USV a decontat, pe bază de documente justificative, câte trei teste RT PCR pentru studenți, în sumă de maximum 200 de lei/test, precum și câte două teste pentru testarea anticorpilor/student/an, în sumă de maximum 100 de lei/test.

Aceste informații vin în contextul în care Tribunalul Suceava a dat recent o sentință prin care a dispus anularea parțială a unei hotărâri a Senatului Universității, mai exact literele a și b din Hotărârea 29, din 22 aprilie 2021, care făcea referire la regulile de cazare în căminele USV.

Litera a prevedea prezentarea unui test PCR negativ, făcut cu cel mult 3 zile calendaristice înainte de efectuarea cazării, respectiv litera b stipula dovada vaccinării pentru cazare, cu cel puțin prima doză.

Aceste decizii au fost anulate în urma unei acțiuni în instanță deschise de un student. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a declarat că USV nu comentează deciziile instanței, ci le pune în aplicare, dar va face recurs și până la o sentință definitivă și irevocabilă se suspendă hotărârea de fond.

Prin decizia Tribunalului, dacă rămâne definitivă, din ordinul respectiv ar mai rămâne valabilă doar regula ca în căminele USV să se cazeze exclusiv studenți care au avut Covid și au dovada vindecării, nu mai veche de 6 luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV nu mai decontează testele PCR ale studenților de la 1 octombrie.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USV nu mai decontează testele PCR ale studenților de la 1 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei