Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 208 (7820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decanul Facultății de Medicină din cadrul USV Suceava va fi, cel mai probabil, prof.univ.dr. Mihai Covașă

Luni, 6 Septembrie 2021 (13:01:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava va stabili marți, 7 septembrie a.c., după ședința Consiliului de Administrație, cine va fi decanul Facultății de Medicină și Științe Biologice. Potrivit informațiilor noastre, în primul semestru cea mai nouă facultate din cadrul USV va avea o conducere interimară, urmând ca până la începerea celui de-al doilea semestru să aibă loc alegeri. Cel mai probabil decanul Facultății de Medicină va fi directorul Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană al Universității „Ștefan cel mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Covașă. Prodecanii interimari și șefii de departamente vor fi numiți după data de 15 septembrie.

Profesorul Covașă are doctorat în Fiziologie și Nutriție obținut la Universitatea Leeds din Anglia și studii postdoctorale în Neuroștiințe, la Washington State University, în SUA. A predat la Washington State University și la Pennsylvania State University în SUA, a fost director de cercetare la Institutul național de cercetare INRA, Divizia Nutriție umană, în Franța, director la Laboratorul de Nutriție și Fiziologie, la Institutul „Micalis”, Franța, profesor și conducător de doctorat la Universitatea „Marie Curie”, Paris, Franța, profesor asociat la Western University of Health Sciences, Facultatea de Medicină, SUA, conducător de doctorat în domeniul Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

De aproximativ 10 ani a început colaborarea cu universitatea din Suceava, prin înființarea Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană, care a fost sămânța din care a crescut Facultatea de Medicină. 

Hotărârea de guvern cu noua structură a universității, care include și Facultatea de Medicină și Științe Biologice, a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 27 august a.c.. Deocamdată vor funcționa 7 programe de studii: licență în nutriție și dietetică, asistență medicală generală, balneofiziokinetoterapie și recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie și masterat în medicină - nutriție și recuperare medicală. Programul de medicină generală va fi operațional, cel mai probabil, în doi, trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decanul Facultății de Medicină din cadrul USV Suceava va fi, cel mai probabil, prof.univ.dr. Mihai Covașă.
 Vizualizări articol: 3662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Decanul Facultății de Medicină din cadrul USV Suceava va fi, cel mai probabil, prof.univ.dr. Mihai Covașă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei