Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 197 (7809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Cabinete de vaccinare în școli, unde este posibil. Echipe mobile cu ajutorul cărora se va asigura accesul la vaccinare”

Marţi, 24 August 2021 (15:26:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 24 august, în cadrul ședinței săptămânale pe tema pandemiei de COVID-19 organizate la Guvern, că din septembrie, cel mai probabil, vor demara activităţile de vaccinare în unităţile şcolare. Valeriu Gheorghiță a spus că vor fi deschise cabinete de vaccinare în școli, unde este posibil, dar vor funcționa și echipe mobile cu ajutorul cărora se va asigura accesul la vaccinare pentru cei care doresc acest lucru, persoane care se regăsesc pe listele fiecărei școli: angajaţi din învăţământ, elevi, dar şi rude ale acestora.
„Cum va avea loc efectiv procesul de vaccinare: vor fi cu siguranță unități de învățământ unde vom putea organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcționeze pe perioada în care există o adresabilitate în rândul unității de învățământ și, de asemenea, foarte probabil că în majoritatea cazurilor, acolo, de pildă, unde unitatea de învățământ are în proximitate un centru de vaccinare, nu se justifică să mai organizăm un alt cabinet sau un alt punct de vaccinare. Însă, în mediul rural, dar și în urban, principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu ajutorul echipelor mobile. Practic, ne dorim ca fiecărei unități de învățământ să-i fie alocată o echipă mobilă și unitatea de învățământ să centralizeze periodic persoanele care doresc să se vaccineze”, a declarat, conform Edupedu.ro, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

·        Acțiuni de informare online despre vaccin în cadrul ședințelor cu părinții

Tot medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că, foarte probabil, începând din luna septembrie, împreună cu Ministerul Educației, vor avea loc acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții în care reprezentanți fie din direcțiile de sănătate publică, fie din corpul medical din fiecare județ vor fi prezenți la aceste ședințe online și vor răspunde întrebărilor pe care părinții și cadrele didactice le pot avea în legătură cu vaccinarea. „Cred că aceste ședințe cu scop informativ aduc beneficii importante atât în rândul elevilor, copiilor eligibili, dar și în rândul aparținătorilor, părinți, bunici, cadre didactice care pot în felul acesta să afle informațiile de care au nevoie pentru a fundamenta decizia legată de vaccinare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul Valeriu Gheorghiță: „Cabinete de vaccinare în școli, unde este posibil. Echipe mobile cu ajutorul cărora se va asigura accesul la vaccinare”.
 Vizualizări articol: 1065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicul Valeriu Gheorghiță: „Cabinete de vaccinare în școli, unde este posibil. Echipe mobile cu ajutorul cărora se va asigura accesul la vaccinare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei