Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 174 (7786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Diplomă de Excelență pentru angajații de la Ambulanță, acordată de primarul Ion Lungu

Miercuri, 28 Iulie 2021 (15:23:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O Diplomă de Excelență, în numele comunității sucevene, a fost acordată, miercuri, de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, angajaților de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ). Primarul a răspuns invitației managerului SAJ, dr. Alexandru Lăzăreanu, de a participa la o scurtă ceremonie organizată de Ziua Națională a Ambulanței, la care au mai fost prezenți subprefectul Alexandru Salup și președintele BNS Suceava, Iordănel Secrieru.

Ion Lungu le-a adresat ambulanțierilor mulțumiri, în numele comunității, pentru munca lor de salvatori și îndeosebi pentru implicarea în gestionarea pandemiei. „Ați fost adevărați eroi, ați avut și victime, Dumnezeu să-i odihnească pe cei plecați. Acordăm această Diplomă de Excelență întregului Serviciu de Ambulanță Județean pentru efortul depus zi de zi în lupta pentru salvarea vieților omenești și pentru devotamentul și implicarea personalului în perioada  pandemiei de Covid-19”, a spus Ion Lungu.

La ceremonie, managerul Alexandru Lăzăreanu a amintit că prima ambulanță din România a fost o căruță cu un vizitiu și doi sergenți de oraș instruiți special pentru a acorda primul ajutor și că acest serviciu a fost înființat în 1906, ca serviciu privat, de doctorul Nicolae Minovici, sub deviza „Totdeauna, tuturor, gata pentru ajutor”. România a fost a treia țară din Europa care a înființat serviciu de ambulanță, după Olanda și Austria, a spus dr. Lăzăreanu.

 

·        Peste 5.600 dintre intervențiile SAJ de anul trecut au fost la cazuri Covid

SAJ Suceava funcționează astăzi cu 50 de autospeciale pentru urgențe, față de 30, câte avea în 2016, iar acoperirea cu echipaje la substațiile din județ este „aproape perfectă”, după cum a afirmat șeful SAJ Suceava. Acesta a arătat că ar mai avea nevoie de câte un echipaj pe tură la substațiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei și medici de urgență la Câmpulung Moldovenesc și Siret.

De la începutul anului până în prezent, la SAJ Suceava au fost 36.805 solicitări și 29.718 pacienți la care s-a intervenit. De asemenea, echipajele SAJ au intervenit la 414 accidente rutiere și la 674 cazuri de stop cardio-respirator, dintre care 97 au fost resuscitate. Anul trecut au fost 67.834 solicitări, 54.810 pacienți; 909 intervenții la accidente rutiere și 1.239 de cazuri de stop cardio-respirator, din care 224 au fost resuscitate. În cursul anului trecut, 5.625 de intervenții au fost la cazurile de Covid-19.

De altfel, doi dintre angajații SAJ Suceava, Cristian Sorin Stupiuc, în vârstă de 53 de ani, și Ion Irimescu, în vârstă de 60 de ani, au fost răpuși anul trecut de noul coronavirus. În memoria celor doi ambulanției, cei prezenți au ținut un moment de reculegere, după care 11 ambulanțe care aveau pe parbriz fotografia lui Cristian Stupiuc și a lui Ion Irimescu au plecat în coloană pe traseul traseul Obcini – Centru - Iulius Mal – Burdujeni – Ițcani – Zamca – Mărășești - bulevardul George Enescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplomă de Excelență pentru angajații de la Ambulanță, acordată de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 1142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diplomă de Excelență pentru angajații de la Ambulanță, acordată de primarul Ion Lungu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei