Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 157 (7769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, la Veneția, într-o tabără de vară internațională

Joi, 8 Iulie 2021 (14:57:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevele plutonier adjutant Daria Balahura și plutonier Irina Puiu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc se află într-o tabără de vară la Școala Militară Navală „Francesco Morosini” din Veneția, datorită performanțelor de excepție înregistrate la nivel european.

Cele două eleve câmpulungene s-au clasat pe primul și al doilea loc la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa, iar parte a premiului obținut reprezintă o excursie în campusul naval din Veneția. Olimpiada a fost organizată de către Colegiul European de Securitate și Apărare (ESDC), instituție care funcționează pe lângă Comisia Europeană, sub patronajul Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al președintelui Comisiei Europene. La linia de start a competiției s-au înscris 11 licee militare din Uniunea Europeană.

 

·        Prelegeri și ore de teorie a canotajului și activități practice

 

Purtătoarea de cuvânt a Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Georgiana Lupu, a spus că invitația de a participa la această tabără de vară internațională a fost lansată în cadrul celei de-a VI-a întâlniri a Forumului EUMSS (reuniunea reprezentanților învățământului liceal militar din UE). Astfel, o delegație de 10 elevi merituoși de la colegiile militare din țară, condusă de profesor Monica Buculei, se află în laguna insulei Sant'Elena din Veneția.

„În prima zi, elevii militari l-au cunoscut pe comandorul Marcello Ortiz Neri, comandantul liceului militar din Veneția. După un tur al campusului au început antrenamentele de canotaj și chiar au avut parte de ieșiri în larg cu diverse ambarcațiuni. Două dintre cele mai importante vizite au avut loc la Muzeul Istoric Naval și Nava Palinuro, unde cadeții acestei școli fac practică”, a completat Georgiana Lupu.

Pe durata taberei de vară de la Școala Militară Navală „Francesco Morosini”, elevii militari vor participa la prelegeri și ore de teorie a canotajului și activități practice, dar vor vizita și locuri de interes cultural din Veneția. „Aerul sărat al mării, sunetul bărcilor care circulă neîncetat pe timpul zilei și clima mediteraneană fac sejurul la Școala Militară Navală o adevărată vacanță. În zilele ce urmează, se vor prelungi orele antrenamentelor de vâslit, iar vizitele importante se vor petrece la fabrica de sticlă de pe insula Murano, Piața San Marco și Bazilica San Marco”, au transmis participanții aflați în tabăra de vară internațională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, la Veneția, într-o tabără de vară internațională.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, la Veneția, într-o tabără de vară internațională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei