Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 154 (7766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, în tabără de instrucție la Colibița

Luni, 5 Iulie 2021 (10:37:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 25 iunie – 2 iulie, elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” au participat la o tabără de instrucție care s-a desfășurat pe malul lacului Colibița, din județul Bistrița-Năsăud. Elevii ștefăniști, împreună cu instructori militari și cadre medicale, s-au deplasat la poalele munților Călimani și Bârgău, unde au pus în practică noțiunile învățate în cei trei ani de liceu, la orele de pregătire militară.

Purtătoarea de cuvânt a colegiului militar, Georgiana Lupu, ne-a spus că activitățile liceenilor au început cu un instructaj de protecția muncii, prezentarea tehnicilor de acordare a primului ajutor în caz de fractură, luxație, mușcături provocate de șerpi sau înec și de transport al răniților în diferite situații. După ce și-au reamintit noțiunile de topografie militară,  a urmat  un marș prin pădure până la Vârful Bistriciorul - 1900 de metri altitudine. Peisajul superb a compensat efortul acestora de a ajunge până pe vârful muntelui. Ziua următoare a fost ca o recompensă, după o vizită de informare la barajul din Colibița, toată ziua petrecând-o plimbându-se pe lac, cu bărci pneumatice și hidrobiciclete.

Tot în cadrul taberei de la Colibița, elevii militari au participat la o prezentare de tehnică, echipament şi armament, aflate în dotarea cercetașilor de la Brigada 81 Mecanizată ,,General Grigore Bălan”. Cu acest prilej, ștefăniștii au aflat informații noi despre armele şi specialităţile militare.

 La activitatea de orientare în carieră, condusă de comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, au participat comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, colonel dr. Cornel Scurt, absolvent al colegiului, promoția 1988 și sublocotenent Maria Gabriela Roșca, absolventă a colegiului, promoția 2015. Surpriza zilei a fost faptul că cerul a fost survolat, într-un zbor de antrenament, de aeronave aparținând Bazei 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu" și Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. Printre cele mai captivante activități desfășurate pe parcursul zilelor petrecute la Colibița se numără și faptul că au asistat la o tragere realizată de militarii Batalionului 812 Infanterie Bistrița, în Poligonul Livezile.  De asemenea, au învățat să amenajeze adăposturi, în funcție de nevoi și materialele disponibile în pădure, au descoperit noi metode de aprindere a focului cu mijloace improvizate și au învățat tehnicile de filtrare, purificare și depozitare a apei în natură.

Eleva Daria Balahura, înaintată la finalul anului școlar la gradul onorific de plutonier adjutant, a spus că „experiența din tabăra din instrucție a fost una inedită. Nu mă așteptam să acumulez atât de multe informații despre Forțele Terestre într-o singură săptămână și sunt sigură că toți colegii mei care vor alege această categorie de forțe vor alege din pasiune pură pentru tot ceea ce reprezintă specializarea aleasă. Totodată, consider că această experiență ne-a unit și ne-a făcut să realizăm că anul care urmează va fi mult mai ușor de parcurs dacă ne vom ajuta și ne vom susține reciproc.” Organizatorii taberei de instrucție au precizat că acest antrenament urmărește pregătirea teoretică și practică a elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” pentru a-și forma și perfecționa deprinderile ce vor sta la baza alegerii viitoarei specializări militare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, în tabără de instrucție la Colibița.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, în tabără de instrucție la Colibița0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei