Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 154 (7766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doi elevi suceveni cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat

Luni, 5 Iulie 2021 (12:14:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi elevi suceveni au luat 10 pe linie la examenul de bacalaureat. Este vorba de o elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava (Sabie Anamaria) și o elevă la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (Andreea Galanton). Rezultatele de la bacalaureat2021 s-au afișat luni, 5 iulie, pe site-ul oficial al Ministerului Educației bacalaureat.edu.ro.

Anamaria Sabie a studiat Științe sociale la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava și spune că nu putea să facă o alegere mai bună.

„Am avut parte de cei mai buni profesori, cărora le mulțumesc din suflet. Doamnei diriginte, prof. Rodica Cozaciuc, care ne-a făcut pe toți să iubim istoria și care s-a bucurat pentru mine cu aceeași intensitate precum familia mea. De asemenea, îi mulțumesc doamnei profesor Lorenți Camelia, a care fost un adevărat exemplu pentru toți din toate punctele de vedere. Sunt mândră de faptul că am o familie care mă susține necondiționat, mai ales sora mea. Plănuiesc să rămân în domeniul studiilor socio-umane, să urmez Facultatea de Drept și să aduc prestigiu liceului căruia i-am fost elevă patru ani”, ne-a spus Anamaria Sabie.

Andreea Galanton a studiat la clasa de matematică informatică bilingv română-germană. A luat examenul de DSD  și analizează posibilitatea accesării unor facultăți din spațiul german sau austriac, însă are în vedere și posibilitatea înscrierii la o universitate românească. Domeniul pe care-l urmărește este cel economic.

Andreea Galanton ne-a spus: „Deocamdată sunt în faza de evaluare a facultăților din România și din străinătate la care aș putea studia, urmând ca în perioada următoare să mă decid. Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care m-au susținut în perioada asta, în special părinților, profesorilor și colegilor mei”.

 

Afișarea rezultatelor s-a efectuat prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Conform datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Cezar Anuței, contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 9 iulie 2021.

Anul acesta, în vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, procedurile de examen au fost adaptate pentru 11 candidați: 9 elevi cu deficiențe de auz, care au susținut probele de examen cu prezența unui interpret mimico-gestual și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră; un elev cu TSI – tulburări specifice de învățare, care a susținut probele de examen cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră; un elev cu TSA – tulburări din spectrul autist, care a susținut probele de examen  în prezența unui profesor însoțitor și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră.

În ordinea descrescătoare a mediilor: 9,95 au obținut doi elevi de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, apoi trei elevi au obținut media 9,33, elevi de la Colegiul „Ștefan cel Mare Suceava (2 elevi) și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (un elev), cu 9,91 a luat bacul un elev de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava și cu 9,88 -  un elev de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

 

Rata de promovabilitate în județul Suceava pentru promoția curentă este de 73,2%

 

Statistica arată că 3.437 de elevi suceveni au reușit să ia medii de trecere la bacalaureat: 334 au obținut note între 6 și 6,49, 372 au obținut medii între 6,5 și 6,99, 448 au fost notați cu medii între 7 și 7,49, 452 de elevi au obținut medii între 7,5 și 7,99, 547 de elevi au medii între 8 și 8,49, 548 de elevi au fost notați cu medii între 8,5 și 8,99, 498 de elevi au primit medii între 9 și 9,49, 236 de elevi au obținut medii între 9,5 și 9,99 și doi elevi au luat media 10 la bac.

La această sesiune au fost prezenți 4965 de absolvenți de clasa a XII-a, 248 au absentat, patru au fost respinși pentru tentativă de furt, 50 de elevi au fost respinși pentru că au obținut medii între 5 și 5,49 și 190 de elevi au fost respinși pentru că au fost notați cu medii între 5,5 și 5,98.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, inspector școlar prof. Ioan Cezar Anuței, a declarat că în județul Suceava, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 69,22% (67,13% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,15%, iar pentru promoțiile anterioare – 30,57%. „Au promovat 3437 de candidați, dintr-un total de 4.965 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 3.297 de candidați provin din promoția curentă, iar 140 de candidați din promoțiile anterioare”, a completat Cezar Anuței. Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: 39 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română; un elev a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă; 71 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică - 22 / Istorie - 49); 282 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

În 2020, 13 absolvenţi de liceu din judeţul Suceava au obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de bacalaureat înainte de contestații. După contestații, au fost 19 medii de 10 în județul  Suceava, la bacalaureat. În anul 2019, înainte de contestații, patru absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut 10 la bacalaureat, iar după contestații încă un absolvent de liceu a luat 10 pe linie la bacalaureat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi suceveni cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 6456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi elevi suceveni cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei