Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 150 (7762)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De mâine, medicii de familie pot programa telefonic pacienții la consultații în ambulatoriul Spitalului Suceava

Miercuri, 30 Iunie 2021 (15:20:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pune la dispoziția pacienților o linie telefonică directă dedicată pentru programarea la consultații în cabinetele de specialitate din ambulatoriu, operațională din data de 1 iulie a.c. pentru ambulatoriul integrat și dispensarul TBC și de la 1 august pentru ambulatoriile de Diabet și Oncologie. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că pacienții care se adresează pentru prima dată ambulatoriului spitalului se pot programa fie pe pagina de internet https://portal.spitaluljudeteansuceava.ro/Programari-Online, fie prin call center, la numărul de telefon direct 0230222120. Telefonic, programarea se poate face de luni până vineri, în intervalul orar 7.00-15.00. „Programarea o poate face direct medicul de familie, în urma eliberării biletului de trimitere, fie o poate face pacientul apelând la call center sau pe pagina de internet”, a declarat dr. Calancea, care a subliniat că acest tip de programare este dedicat doar persoanelor care vin prima dată la consultație la spital. Pentru cei care au mai fost, fie internați în spital, fie doar la consultații în ambulatoriu, programarea sau reprogramarea la consultație o efectuează cadrele medicale de la cabinetele respective, pe rețeaua internă.

·      Pacienții înscriși deja la cabinetele din ambulatoriu vor fi programați de medicul curant

Un alt aspect important este că pacienții care vin pentru prima dată la spital și se programează prin call center sau online au la dispoziție pentru consultații intervalele orare 08.00-10.00 și 12.00-13.00, pentru ambulatoriile clinice integrate, 08.00- 10.00 pentru consultații la Dispensarul TBC, 08.00-10.00, 15.00-16.00 pentru ambulatoriile de Oncologie și Diabet. Celelalte intervale orare sunt alocate persoanelor care sunt deja pacienți ai ambulatoriului și sunt programate din cabinete, la finalul consultației, de medicul curant. În fiecare zi de miercuri, intervalele rămase libere din programul intern al medicului pentru săptămâna următoare vor fi disponibile pentru programări online și prin call center. 

Dr. Calancea a explicat că motivul pentru care la ambulatoriile de Diabet și Oncologie programarea prin call center și online este disponibilă abia de la 1 august este acela că la momentul în care s-a început pregătirea noului sistem aceste cabinete aveau deja programați pacienți pentru lunile august și septembrie. Managerul a mai spus că prin funcționarea concomitentă a celor trei sisteme de programare – online, call center și direct, de către medicul curant, prin rețeaua internă, speră să se reducă timpul de așteptare pentru o consultație la maximum o lună, o lună și jumătate. De asemenea, a afirmat dr. Calancea, pentru cabinetele foarte solicitate, precum cele de Cardiologie, Ginecologie, Neurologie, Ortopedie sau Pneumologie, va solicita Casei de Asigurări de Sănătate aprobare pentru suplimentarea normelor de lucru. În funcție de numărul de medici de la fiecare specialitate, suplimentarea ar putea fi cu normă întreagă sau cu fracțiuni de normă. Suplimentarea numărului de medici care acordă consultații în ambulator ar contribui, de asemenea, la reducerea timpului de așteptare pentru pacienți.

Noutățile în ceea ce privește programarea au fost comunicate și Asociației Medicilor de Familie din județ, pentru transmiterea informației către cabinete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De mâine, medicii de familie pot programa telefonic pacienții la consultații în ambulatoriul Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De mâine, medicii de familie pot programa telefonic pacienții la consultații în ambulatoriul Spitalului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei