Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 148 (7760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scriitorul sucevean Andrei Breabăn își lansează mai multe cărți la USV Suceava

Luni, 28 Iunie 2021 (09:24:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biblioteca Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează joi, 1 iulie 2021, începând cu ora 13.30, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” (Copr F) – USV, o multiplă lansare de carte, în cadrul căreia vor fi prezentate cele mai recente titluri aparţinând scriitorului sucevean Andrei Breabăn. Este vorba de cărțile: „La porțile destinului” ( I. Cărări tenebroase,  II. Zori însângerați ), roman istoric, Editura Salonul Literar Vrancea, 2020;„Domnii paralele” ( I. Două săbii într-o teacă,  II. Cavalerul negru ), roman istoric, Editura Semne, 2021;„Vitejii Măriei Sale” ( I. Cneaghina Marușca,  II. Stăpân în Țara Moldovei ), roman istoric,  Editura Timpul, Iași 2020;„Și dacă mâine ar veni…”, eseuri, Editura Timpul, Iași 2021. Intrarea este liberă.

Volumele vor fi prezentate de Cassian Maria Spiridon- preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi, director al revistei Convorbiri literare, director alEdituriiTimpul. Invitații speciali ai acestui eveniment sunt:prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu – prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava;Alexandru Ovidiu Vintilă– președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni, redactor-șef al revistei Bucovina Literară;GelluDorian - redactor-şef al revistei Hyperion - Caiete botoşănene.

Volumul „La Porțile Destinului” prezintă perioada copilăriei lui Ștefan cel Mare, fiind realizată o frescă a Moldovei medievale din vremea Voievodului Bogdan al II-lea, cu conflictele și intrigile ce au avut loc în contextul luptelor pentru putere între urmașii lui Alexandru cel Bun. Acțiunea se încheie cu asasinatul de la Reuseni, crimă care se petrece sub privirile înspăimântate ale lui Ștefan și care avea să-l marcheze pentru toată viața.

„Domnii Paralele” surprinde situația tulbure din Moldova care a urmat asasinatului de la Reuseni, când țara a fost practic condusă de doi voievozi, Alexăndrel Vodă și Petru Aron, până la bătălia de la Mohile din 25 martie 1454, când iese învingător acesta din urmă. Nu lipsesc trimiteri la contextul european al vremii marcat îndeosebi de Sinodul de la Florența și de cucerirea Constantinopolului de către otomani, context care l-a propulsat în fruntea Mitropoliei Moldovei pe Kir Theoctist, care va deveni cel mai apropiat sfetnic al viitorului voievod, Ștefan cel Mare. „Vitejii Măriei Sale” se oprește la unul din cele mai mărețe momente din istoria Moldovei medievale, care avea să-l aducă pe tron pe Ștefan cel Mare și avea să pună capăt  bătăliilor pentru putere. „ Și dacă mâine ar veni…”, cuprinde reflexii ale autorului cu privire la personalități ale culturii și istoriei noastre naționale, evenimente mai importante, cugetări despre om și Dumnezeu, iar în încheiere atmosfera cărții se înseninează cu un mănunchi de flori frumos mirositoare, numite de autor, „Legende dacice”. Lansarea se va încheia cu un moment artistic susținut de corul de copii al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Comănești, dirijor: preot Teodor Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul sucevean Andrei Breabăn își lansează mai multe cărți la USV Suceava.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scriitorul sucevean Andrei Breabăn își lansează mai multe cărți la USV Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei