Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 147 (7759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prezența la vot pentru alegerea primarului din Vicovu de Sus este de aproape 6 sută, până la această oră

Duminică, 27 Iunie 2021 (11:50:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezența la vot la alegerile pentru funcția de primar organizate în orașul Vicovu de Sus este destul de scăzută, până la această oră. Viceprimarul desemnat cu atribuții de primar, Adrian Ionel Juravle, a declarat că până la ora 11.30 votaseră circa 6% dintre alegătorii înscriși pe listă. Alegerile parțiale pentru funcția de primar al orașului s-au desfășurat fără nici un fel de incidente, până la această oră. Biroul Electoral local a primit patru solicitări pentru urna mobilă, de la persoane care nu se pot deplasa, dar doresc să-și exercite dreptul de vot.

În cursa pentru mandatul de primar al orașului Vicovu de Sus sunt înscriși 6 candidați: actualul viceprimar Adrian Ionel Juravle, din partea PSD, Vasile Iliuț, de la PNL, Iulian Arcadie Schipor – AUR, Constantin Niță – PMP, Reveca Nistor, candidat independent și Ioan Ferari – PER.

·      Peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră sunt mobilizați pentru siguranța alegerilor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, „soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, angajații MAI au asigurat paza celor 9 secții de votare, pe care le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât duminică dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

Comisarul șef Epureanu a precizat că anterior zilei votului, pentru a preveni situațiile de risc pentru cetățeni, pompierii au efectuat controale în scop preventiv în secțiile de vot și instruiri cu membrii birourilor electorale asupra modalităților practice de evacuare a persoanelor, precum și a materialelor și documentelor specifice procesului electoral.

Totodată, purtătorul de cuvânt al IPJ a amintit că actele de identitate care au expirat începând cu data de 1 martie 2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

„Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, este utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Personalul MAI rămâne în dispozitiv pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege”, a mai spus comisarul șef Ionuț Epureanu.

În Vicovu de Sus se organizează din nou alegeri pentru funcția de primar după ce primarului ales la alegerile din septembrie 2020, Gheorghe Schipor, i-a fost invalidat mandatul printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prezența la vot pentru alegerea primarului din Vicovu de Sus este de aproape 6 sută, până la această oră.
 Vizualizări articol: 2033 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prezența la vot pentru alegerea primarului din Vicovu de Sus este de aproape 6 sută, până la această oră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei