Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 144 (7756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Taxa de însoțitor de la Spitalul Suceava descurajează părinții să se interneze cu copiii cu vârste peste 3 ani

Miercuri, 23 Iunie 2021 (17:17:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Taxa de 70 de lei/zi, pe care trebuie să o plătească părinții care vor să stea împreună cu copiii cu vârste mai mari de 3 ani internați la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, îi descurajează pe aceștia să solicite însoțirea copiilor pe durata spitalizării. Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că secția Pediatrie dispune de personal suficient - asistente, infirmiere, îngrijitoare și brancardieri, care să se ocupe chiar și de copii mai mici de 3 ani, astfel încât consideră nejustificată prezența unui însoțitor. Excepție ar face, spune managerul, cazurile speciale, rare, în care medicul de caz solicită să fie copilul însoțit de cineva din familie, pe durata spitalizării. „Dacă medicul de caz consideră că este oportună prezența însoțitorului, atunci se justifică. De asemenea, dacă este dorința expresă a unui părinte, să stea împreună cu copilul pe durata internării, nu ne putem opune, dar de cele mai multe ori această solicitare nu este justificată. Dacă fiecare copil ar fi însoțit de un părinte ar trebui să luăm din paturile alocate copiilor. Dacă un copil internat nu are însoțitor de acasă nu înseamnă că nu este bine îngrijit”, a declarat dr. Calancea.

În ceea ce privește suma mare, de 70 de lei/zi, pe care însoțitorii copiilor cu vârste de peste 3 ani trebuie să o plătească, managerul spitalului a explicat că aceasta reiese din calcule, respectiv cheltuielile efectuate de spital, raportate la numărul de paturi ocupate. Înainte de pandemie, suma se împărțea la 1.000- 1.200 de pacienți, acum în spital sunt mai puțin de jumătate de locuri ocupate, unitatea medicală fiind încă una Covid. Potrivit doctorului Calancea, suma reală ar fi de 79 de lei/zi, dar când s-a aplicat majorarea tarifului, de la 1 iunie a.c., s-a decis să rămână 70 de lei/zi. „În toamnă vom face o nouă evaluare și, dacă DSP ne va permite să creștem numărul de internări, taxa de însoțitor ar putea scădea din nou la 55 de lei/zi. Managerul a subliniat că însoțitorii copiilor cu vârste până la 3 ani și ai copiilor cu dizabilități beneficiază de gratuitate.

Menționăm că Spitalul Județean Suceava a solicitat modificarea, de la 1 iunie a.c., a tarifului de spitalizare în regim preferențial (în rezervă), de la 70 lei/zi la 80 de lei/zi, a celui pentru servicii hoteliere pentru însoțitor, de la 55 de lei/zi la 70 de lei/zi, precum și a celui pentru servirea mesei la cerere: de la 8 lei la 10 lei/zi pentru masa de prânz și de la 16 lei/zi la 20 de lei pentru mesele pe o zi întreagă. Alocația de hrană în spitale, pentru bolnavii adulți, aprobată în aprilie 2021 prin hotărâre de guvern, este de 11 lei/zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de însoțitor de la Spitalul Suceava descurajează părinții să se interneze cu copiii cu vârste peste 3 ani.
 Vizualizări articol: 2948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxa de însoțitor de la Spitalul Suceava descurajează părinții să se interneze cu copiii cu vârste peste 3 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei