Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 144 (7756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mina de uraniu de la Crucea se închide, dar minerii vor primi salarii compensatorii

Miercuri, 23 Iunie 2021 (09:03:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a promis într-o emisiunea tv că minerii de la Crucea vor avea parte de plăți compensatorii. În schimb, mina va fi închisă pentru că nu mai are uraniu.

„Referitor la Mina de la Crucea. Da, Mina de la Crucea va fi închisă pentru că nu mai există zăcământ acolo, dar evident că minerii de acolo vor lucra la închidere. Pentru asta avem Ordonanţa 69 care intră joi în Guvern cu pachet social, un pachet social prin care plătim salarii compensatorii pentru cei care se disponibilizează și le suportăm de la buget – pentru uraniu și pentru Hunedoara – și venituri de completare mergându-le vechimea în același timp, între 24 și 48 de luni”, a spus Virgil Popescu, la „Ora Guvernului”.

Ministrul Energiei a mai promis că România nu va rămâne fără uraniu, sens în care va fi deschisă mina de la Tulgheș-Grințieș.

 „Feldioara, dacă vorbim de Feldioara – este antecontract de vânzare-cumpărare către Nuclearelectrica. Va trece la Nuclearelectrica și acolo se va procesa octoxidul de uraniu pentru producerea dioxidului. Deci va fi circuit integrat nuclear în România, în interiorul Nuclearelectrica – și vom deschide mina de la Tulgheș-Grinţieș tocmai pentru a avea minereu de uraniu în România că avem nevoie. Vrem să construim 3 și 4 și atunci e normal să avem în interiorul ţării totul nuclear”, a mai spus Virgil Popescu, conform Agerpres.

Rămâne de văzut dacă aceste promisiuni vor fi onorate, și asta pentru că de-a lungul timpului minerii de la exploatările de uraniu din județul Suceava au fost amăgiți, iar mare parte din promisiuni nu au fost îndeplinite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mina de uraniu de la Crucea se închide, dar minerii vor primi salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 1580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mina de uraniu de la Crucea se închide, dar minerii vor primi salarii compensatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei