Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 144 (7756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evenimentele de Zilele Sucevei, anulate din cauza limitărilor impuse de pandemie și de Avocatul Poporului

Miercuri, 23 Iunie 2021 (16:28:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concertele de Zilele Sucevei și alte evenimente care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă au fost anulate de municipalitate atât din cauza restricțiilor impuse de pandemie, cât și ca urmare a atenționărilor primite de la Avocatul Poporului.

“Noi ne-am propus să facem evenimente, am și anunțat că accesul va fi doar pentru cei vaccinați, ceea ce a stârnit o serie întreagă de discuții... La scurt timp am primit o scrisoare de la Avocatul Poporului, care spune că nu este corect cum procedează, prin acceptarea doar a persoanelor vaccinate la spectacole, pentru că este posibil să se încalce dispoziții constituționale privind drepturi și libertăți și accesul la cultură. Noi nu am făcut nimic și deja eram acuzați…”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Poziția Avocatului Poporului nu a fost singurul motiv din cauza căruia nu s-au mai organizat evenimentele, principalul impediment fiind costurile foarte mari, raportat la un număr foarte mic de beneficiari, adică spectatorii care urmau să aibă acces, conform legislației.

„Ca să faci un eveniment cât de cât frumos trebuie să aduci și niște artiști care costă câteva zeci de mii de euro. Nu poți să aduci artiști de zeci de mii de euro să cânte la un țarc cu câteva sute de oameni, maxim 1.000... Așteptăm să se lămurească lucrurile, să vedem ce se întâmplă și o să reprogramăm aceste spectacole”, a spus Lungu.

În schimb, Primăria Suceava a intrat în parteneriat cu Consiliul Județean la evenimentele organizate în această perioadă, iar în data de 24 iunie vor fi sărbătorite 24 de „cupluri de aur” la Zona de agrement Tătărași.

Tot atunci i se va înmâna titlul de Cetățean de Onoare, acordat într-o ședință anterioară de Consiliu Local, universitarei Brândușa Steiciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evenimentele de Zilele Sucevei, anulate din cauza limitărilor impuse de pandemie și de Avocatul Poporului.
 Vizualizări articol: 3563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Evenimentele de Zilele Sucevei, anulate din cauza limitărilor impuse de pandemie și de Avocatul Poporului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei