Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 143 (7755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluarea națională la Limba și literatura română s-a încheiat – vezi subiectele

Marţi, 22 Iunie 2021 (11:52:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul examen din cadrul Evaluării Naționale 2021 a început marți dimineață, cu proba de Limba și literatura română, în această sesiune fiind înscriși aproape 5000 de elevi suceveni.

Accesul în sala de examen s-a făcut începând cu ora 8 și până la 8.30, examinarea a început de la ora 09.00, candidații având la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor și un sfert de oră pentru completarea datelor de identificare.

În premieră, candidații au primit subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă era cazul.

 

Care sunt subiectele la Limba și literatura română  - Evaluare 2021

 

Elevii de clasa a opta au avut de parcurs două texte la prima vedere - „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate”.

La unul dintre exerciții, punctul 8 de la Subiectul 1, elevii au avut de scris un text argumentativ pe tema „Crezi că ar trebui să îți urmezi visul în orice condiții?”, în 50-90 cuvinte.
La punctul 9 de la Subiectul 1, li s-a cerut să asocieze fragmentul din „Pantera neagră” de Sorin Titel cu un alt text literar studiat la clasă sau citit ca lectură suplimentară, în 50-100 de cuvinte.
La ultimul subiect, compunerea de minim 150 de cuvinte, elevii au avut de realizat un text narativ.
Cerința de la ultimul subiect, subiectul al II-lea: ”Imaginează-ți că ai participat la un joc alături de colegii tăi, în curtea școlii. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o situație neprevăzută din timpul jocului, inserând o secvențădescriptivă și una dialogată.”

 

Când vor fi afișate primele rezultate și unde

 

Examenul a fost organizat în 152 de centre de examen, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluarea națională la Limba și literatura română s-a încheiat – vezi subiectele.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaluarea națională la Limba și literatura română s-a încheiat – vezi subiectele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei