Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 128 (7740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sens giratoriu, cu parc integrat, în intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor

Joi, 3 Iunie 2021 (15:21:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou sens giratoriu va apărea în municipiul Suceava, în intersecția bulevardului principal, 1 Mai, cu Calea Obcinilor.

Acesta este necesar pentru punerea în aplicare a proiectului de sensuri unice pe bulevardele principale. Doar că amenajarea sa ca oricare alt sens giratoriu ar afecta parcul din respectiva intersecție, unde se află și monumentul Unirii.

„Lucrăm la realizarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor. Noi tot vorbim de sensuri unice, dar trebuie pregătite”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a lansat o provocare proiectanților, să gândească sensul giratoriu astfel încât spațiul verde din intersecție să nu dispară.

„Acel parc care există acum în intersecție eu aș dori să rămână, să nu facem un sens giratoriu tradițional, adică să dăm totul jos și să facem un sens giratoriu pur și simplu.

De aceea am venit cu o propunere de realizare a sensului giratoriu pe actualul amplasament, astfel încât să rămână parcul și să găsim soluții astfel încât să îi avantajeze pe cei care circulă pe acolo”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a prezentat o variantă de proiectare cu spațiul verde integrat în sensul giratoriu.

Varianta prezentată nu este cea finală.

„Deocamdată este o temă de proiectare, luăm în calcul mai multe variante, le discutăm și vom scoate la licitație execuția acestui sens giratoriu, în perioada următoare, astfel încât să avem disponibile cele trei benzi pe care le dorim prin fața spitalului și să aibă conexiune cu Calea Obcinilor”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Dacă va fi realizat cu spațiul verde integrat, noul sens giratoriu ar fi cel mai mare din Suceava sau poate chiar la nivel național.


 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sens giratoriu, cu parc integrat, în intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor.
 Vizualizări articol: 2520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Sens giratoriu, cu parc integrat, în intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei