Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 127 (7739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Serbarea națională de la Putna - 150 (1871-2021)” , concurs județean de creație literară, organizat de Biblioteca Bucovinei

Miercuri, 2 Iunie 2021 (15:11:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul județean de creație literară„Serbarea Națională de la Putna - 150 (1871-2021)” este o competiție organizată de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Inspectoratul Școlar Județean, sub egida Consiliului Județean Suceava, pentru elevii claselor V-VIII și IX-XII din județul Suceava.

Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”, oferind elevilor din județul Suceava posibilitatea de a participa la un concurs pe această temă. Elevii vor elabora o compunere despre „Serbarea de la Putna”. Se vrea, astfel, familiarizarea elevilor cu un moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Prin urmare, prin trasarea unor coordonate cu privire la cultura memoriei, se asigură continuitatea culturală a unei societăţi prin conservarea valorilor sale colective de la o generaţie la alta; astfel, generaţiile de mai târziu vor putea reconstitui propria identitate culturală. Trimiterile la trecut, pe de altă parte, asigură o conştiinţă istorică membrilor unei societăţi, prin crearea unui trecut comun.

Concursul se adresează elevilor din clasele V-VIII și IX-XII, care sunt provocați să își valorifice talentul, creativitatea și cunoștințele scriind o compunere despre Serbarea de la Putna (1871).

Elevii vor avea libertatea alegerii tipului de compunere în acord cu tema propusă de organizatori, ținând cont că materialul scris nu trebuie să depășească două pagini, scrise în Times New Roman, font 12.

Înscrierea în concurs se realizează prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere, a acordului părinților și a compunerii pe tema dată, la adresa de email: bbsv@bbsv.ro - data limită 24 iunie 2021. Elevii care au peste 18 ani vor completa acordul singuri. Anunțarea câștigătorilor și publicarea rezultatelor se va face până cel târziu pe 15 august 2021, data exactă urmând a fi stabilită și anunțată ulterior. Coordonator de proiect: dr. Alexandru-Ovidiu Vintilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Serbarea națională de la Putna - 150 (1871-2021)” , concurs județean de creație literară, organizat de Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Serbarea națională de la Putna - 150 (1871-2021)” , concurs județean de creație literară, organizat de Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei