Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 124 (7736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Peste 600 de suceveni s-au vaccinat anticovid, la caravana condusă de dr. Raed Arafat

Duminică, 30 Mai 2021 (21:03:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caravana de vaccinare anticovid a SMURD, condusă de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat dr. Raed Arafat, a vaccinat în două zile peste 600 de persoane. Duminică, la Câmpulung Moldovenesc, au fost vaccinate 415 persoane, dintre care 210 persoane cu Johnson&Johnson, 202 persoane cu Pfizer și trei persoane cu Moderna. La Calafindești s-au vaccinat sâmbătă 199 de persoane, dintre care 126 cu Johnson&Johnson, 72 cu Pfizer și o persoană cu Moderna.

Șeful DSU a apreciat că este un rezultat bun și nu a exclus posibilitatea de a mai participa la astfel de acțiuni ca voluntar, în timpul său „teoretic liber”, așa cum a procedat și la Suceava. „Este weekend, e timp liber, teoretic, și chiar dacă la Situații de Urgență nu prea avem timp liber îmi permit să dedic un pic de timp pentru a acționa cu colegii mei la vaccinare. Ne vaccinăm nu pentru că acum stăm bine, ci pentru a preveni ca o nouă variantă sau una dintre variantele virusului, care circulă acum, să facă să crească iar numărul cazurilor. Cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât avem șansa să controlăm situația și să revenim la normalitate cât mai repede”, a declarat dr. Arafat. În opinia sa, majoritatea celor care s-au vaccinat au optat pentru vaccinul Johnson&Johnson pentru că nu necesită rapel și „în zece zile vor fi considerați cu schema de vaccinare completă”. Medicul a spus că și alți colegi de-ai săi s-au implicat și se implică în procesul de vaccinare în mod voluntar, în ideea că așa sunt încurajați și alți oameni „care sunt în dubiu” să vină, să se vaccineze sau măcar să se informeze în mod corect despre vaccin. „Am stat de vorbă cu cetățenii care au venit să se vaccineze. Și eu am fost vaccinat și acum particip la procesul de vaccinare. Unii dintre cei care au venit acum poate nu s-au gândit dimineață să să vaccineze, dar văd că au posibilitatea, se înscriu, intră la vaccinare. Au întrebări, le răspundem. Avem colegi care stau și răspund la întrebări. Sperăm să ajungem la un procent de 60-70 la sută din populație vaccinată”, a spus dr. Arafat. El a subliniat că pandemia nu s-a încheiat, dar efectele acesteia pot fi limitate prin vaccinare, și nicidecum ascultând „recomandările” împotriva vaccinării.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, la fel ca și cel din Calafindești, Adrian Frîncu, au considerat campania de vaccinare din localitățile lor, cu implicarea secretarului de stat Raed Arafat, drept un moment important pentru comunitate și au arătat că mulți oameni erau deja prezenți înainte de ora 10.00, anunțată pentru începerea acțiunii. De altfel, atât la Calafindești, cât și la Câmpulung vaccinarea a început mai repede, tocmai pentru a nu lăsa oamenii să aștepte.

Bilanțul caravanei arată cât de importantă este implicarea primarilor în susținerea campaniei de vaccinare anticovid, aspect remarcat și de prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu. În opinia sa, la reușita acțiunii a contribuit și prezența secretarului de stat Raed Arafat. „Primarii sunt vectori de imagine și este foarte importantă implicarea lor pentru că, din păcate, mesajele antivacciniștilor prind mult mai bine și mai repede”, consideră prefectul.

 

 

 

În cele două zile, s-au vaccinat persoane de toate vârstele, care au avut motivații dintre cele mai diverse. Tinerii și persoanele active au spus că au decis să se vaccineze pentru a putea călători fără să mai fie nevoiți să se testeze sau să stea în carantină și pentru o viață socială mai activă, vârstnicii au avut ca argumente principale protecția propriei sănătăți și a celor din jur. Printre cei care s-au vaccinat duminică la Câmpulung au fost și 14 elevi de la Colegiului Național Militar  „Ștefan cel Mare”, unde la această dată sunt deja vaccinați 213 elevi, și patru militari de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, precum și mulți angajați din domeniul HoReCa, având în vedere că municipiul Câmpulung Moldovenesc este stațiune turistică de interes național.

 

Pentru toți cei care s-au vaccinat, „pentru că ei vor face diferența în comunitate și vor reduce răspândirea bolii”, precum și pentru reprezentanții tuturor instituțiilor care s-au implicat în organizarea acestei caravane de vaccinare, secretarul de stat Raed Arafat a adresat mulțumiri publice, în cadrul unei conferințe de presă.

La acțiune au participat medici și asistenți medicali din Suceava, voluntari din cadrul programului “Salvator din pasiune” de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, precum și medici, asistenți medicali și voluntari de la UPU- SMURD Târgu Mureș. Duminică, a participat ca voluntar și șefa Asociației Medicilor de Familie din județul Suceava, dr. Irina Franciuc. Pentru buna desfășurare a activității au mai participat polițiști, jandarmi, ofițeri din cadrul STS și din alte structuri MAI și din Poliția Locală.

ISU Suceava a asigurat patru mijloace de transport pentru persoanele din localitățile învecinate, care au dorit să vină să se vaccineze. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de suceveni s-au vaccinat anticovid, la caravana condusă de dr. Raed Arafat.
 Vizualizări articol: 1541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 600 de suceveni s-au vaccinat anticovid, la caravana condusă de dr. Raed Arafat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei