Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 122 (7734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Festivalul literar internațional Lectora, ediția a VIII-a, online

Joi, 27 Mai 2021 (15:02:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei și Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava organizează, în perioada 28-29 mai 2021, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului literar internațional Lectora, online.Pe parcursul celor 7 ediții anterioare ale Festivalului literar internațional Lectora au onorat invitația de a participa cu prezența scriitori și jurnalişti din România, Anglia, Austria, Ucraina, Estonia, Țara Galilor, Italiași Spania.

Au avut loc workshopuri, ateliere de creative writing pentru tinerii participanți și numeroase activităţi cultural-artistice de la recitaluri literare, lansări de carte, până la expoziţii de artă plastică şi concerte.

 Anul acesta, din cauza condițiilor epidemiologice impuse de pandemia de Covid-19, festivalul se desfășoară preponderent în mediul online.

 

·       LECTurezi și desenezi

 

În perioada 7-23 mai 2021 s-a derulat Proiectul online LECTurezi și desenezi. Proiectul a presupus lecturarea unor poezii alese de organizatori și transpunerea lor într-un desen, în format A4, în culori, tempera, uleiuri etc. Proiectul s-a adresat categoriilor de vârstă: 6 - 10, 11 – 13, 14 – 18 ani.

 „Copiii au fost foarte receptivi și am primit 515 desene minunate din Suceava (municipiu), Salcea, Neagra Șarului, Câmpulung Moldovenesc, Sălsig (Maramureș), Rădăuți, Fălticeni, Bilca, Adâncata, Baia Sprie, Bosanci, Mălini, Poiana Stampei, Pârteștii de Sus, Cacica, Pătrăuți, Gălănești, Siminicea, Verești, Vatra Dornei, Volovăț, Zvorâștea, Călărași, Bragadiru (Ilfov), Botoșani, Iași, Craiova, București”, au spus organizatorii. La finalul proiectului, toate desenele copiilor vor face parte din expoziția LECTurezi și desenezi, organizată în perioada 28 mai – 30 iunie 2021, la Muzeul de Istorie, în Foaier (și o expoziție virtuală pentru cei care nu ajung să o vadă fizic).

Toți elevii vor primi diplomă de participare, ce va putea fi descărcată de pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/muzeulbucovinei.

 

·       Două expoziții

 

Tot în cadrul Festivalului literar internațional Lectora vor fi organizate alte două expoziții. Muzeul Național al Bucovinei, Institutul Polonez București vă invită să vedeți, în perioada 28 mai – 30 iunie 2021, la Muzeul de Istorie, în Cafeteria, expoziția „Karol Wojtyła. Geneza”. În anul 2020, s-au împlinit 100 de ani de la nașterea Papei Ioan Paul al II-lea și această mini-expoziție îi este dedicată.

Oamenilor din numeroase țări ale lumii le-a adus speranță și credință, iar pe polonezi i-a îndemnat să lupte pentru libertate.

Karol Wojtyła - Papa Ioan Paul al II-lea a fost una dintre cele mai importante personalități ale secolului al XX-lea.

Expoziția reprezintă o călătorie prin momentele decisive din viața Papei – de la nașterea micuțului Lolek, trecând prin cel de-al Doilea Război Mondial, vremurile în care a fost episcop de Cracovia, momentul când devine capul Bisericii Catolice, pontificatul, bolile și ultimele clipe de viață.

 

Pe 29 mai 2021, pe pagina oficială de Facebook a Muzeului Național al Bucovinei (MNB), www.facebook@muzeulbucovinei.ro, va putea fi vizionată Expoziția „Splendoarea naturală a Chinei”, realizată în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul literar internațional Lectora, ediția a VIII-a, online.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul literar internațional Lectora, ediția a VIII-a, online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei