Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 116 (7728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Copii, tineri, vârstnici din centrele sociale sucevene, în vizită la muzee

Joi, 20 Mai 2021 (09:03:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți copii, tineri, vârstnici din centrele sociale sucevene, subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, au vizitat mai multe muzee din județ chiar pe 18 mai, de Ziua internaţională a muzeelor. Anul acesta, tema zilei de 18 mai a fost  „The Future of Museums: Recover and Reimagine”, prilej cu care muzeele, specialiştii şi comunităţile lor au fost  invitate să creeze, să conceapă şi să împărtăşească noi practici de (co-)creare de valoare, noi modele de afaceri pentru instituţiile culturale şi soluţii inovatoare pentru provocările sociale, economice şi de mediu din prezent, potrivit https://icom.museum/.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, ne-a spus că                                         o astfel de zi nu putea să treacă fără a fi marcată și de beneficiarii sistemului de protecție din cadrul centrelor rezidențiale și de tip familial ale DGASPC Suceava. Copiii și tinerii de la Casa de tip Familial „Prietenia” din orașul Solca au vizitat Muzeul Solca, de unde au aflat lucruri noi și interesante despre istoria localității Solca.

Beneficiarii din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane cu Handicap Pojorâta au marcat această zi prin vizita la unul dintre cele mai interesante  muzee din Câmpulung Moldovenesc, Muzeul Etnografic „Ioan Grămadă”. De asemenea, o parte dintre beneficiarii de la Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică au primit cu emoție și curiozitate ideea de a vizita un muzeu fascinant, Muzeul Apelor din Fălticeni. „Pe lângă bucuria de a vizita un astfel de muzeu, cu exponate extrem de interesante, beneficiarii noștri au avut surpriza de a se întâlni cu oceanologul Mihai Băcescu, care le-a dezvăluit multe secrete din lumea fantastică a apelor și oceanelor”, a completat șefa DGASPC Suceava. Mai multe informații puteți afla accesând pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ProtectiaCopiluluiSuceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii, tineri, vârstnici din centrele sociale sucevene, în vizită la muzee.
 Vizualizări articol: 1075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copii, tineri, vârstnici din centrele sociale sucevene, în vizită la muzee0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei