Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 115 (7727)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Echipa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”, în primele 10 în cadrul concursului CyberMAN

Miercuri, 19 Mai 2021 (15:37:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” s-a clasat în primele 10 în cadrul concursului CyberMAN, organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice din Ministerul Apărării Naționale, la care au participat 28 de echipe.

Echipajul câmpulungean a fost format din elev sergent Sebastian Nyisztor, elev caporal Dragoș Cojocaru, elev caporal Alexandru Drelciuc și elev fruntaș Ștefan Romaș, sub îndrumarea inginerului Ionuț Andrei Raia. Premiul obținut de aceștia constă într-un curs în domeniul operațiilor cibernetice, predat de specialiști din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN.

Cei mai tineri coechipieri din această competiție s-au confruntat cu echipe formate din profesioniști, reușind să se poziționeze înaintea echipelor din cadrul unor structuri specializate în comunicații și tehnologia informației sau de răspuns la incidente de securitate cibernetică, clasându-se în fruntea celorlalte colegii militare din țară, devansând inclusiv unele echipe ale Academiei Tehnice Militare, Academiei Navale și Academiei Forțelor Terestre.

Purtătoarea de cuvânt a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, Georgiana Lupu, ne-a spus că a fost o competiție acerbă în domeniul securității și apărării cibernetice „care i-a determinat pe elevii Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare> să lupte cot al cot cu specialiști în informatică din Armata Română. Performanța liceenilor militari constă în faptul că, deși este pentru prima dată când participă la un concurs de acest fel, ei au reușit să se numere printre primele 10 echipe”.

 

·        Munca în echipă

Adolescenții militari sunt pasionați de informatică și au îmbrățișat această provocare ca o oportunitate de pregătire în securitate cibernetică. Acest domeniu nu este unul ușor sau accesibil, dar liceenilor li s-a părut o ocazie ce merită a fi exploatată. Sebastian și Ștefan fac parte și din echipa de robotică a colegiului și au reușit să își valorifice aptitudinile dobândite până acum în cadrul altor competiții.

„Pasiunea pentru securitate cibernetică ne-a determinat să lucrăm în echipă, iar munca în echipă ne-a făcut să urcăm în clasament. Liceul militar ne-a oferit oportunitatea să evoluăm și să ne materializăm calitățile. Pe durata celor trei zile de concurs, determinarea ne-a conturat ca o echipă unită, cu același scop, acela de a avea întotdeauna rezultate. Pentru a ne continua pregătirea, am luat decizia de a înființa un club de securitate cibernetică, la nivelul colegiului, astfel vom putea ghida și alți elevi pasionați de acest domeniu”, a povestit elevul sergent Sebastian Nyisztor, căpitanul echipei și șeful clasei a XI-a D. Participarea la această competiție de securitate și apărare cibernetică le-a oferit elevilor Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc oportunitatea de a-și perfecționa pregătirea colectivă într-un mediu provocator și competițional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”, în primele 10 în cadrul concursului CyberMAN.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echipa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare”, în primele 10 în cadrul concursului CyberMAN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei