Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 114 (7726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comuna Marginea, fruntașă la vaccinarea anti-Covid, cu localnici care vin din străinătate să facă vaccinul

Marţi, 18 Mai 2021 (16:49:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Marginea se plasează zilnic pe unul dintre primele locuri în ceea ce privește numărul de persoane vaccinate împotriva Covid-19. În situația vaccinărilor din 17 mai a fost pe locul doi, cu 174 de persoane vaccinate, după centrul de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, cu 186 de persoane vaccinate.

Primarul comunei, Gheorghe Lazăr, explică situația. În primul rând, spune el, în Marginea de la început s-a folosit vaccin Pfizer, în care oamenii ar avea mai mare încredere, și nu a fost necesară programare. Apoi, numărul mare de mărgineni care lucrează în străinătate, peste 3.000 din cei 11.000 de locuitori, dintre care mulți au venit acasă să se vaccineze. În ţările în care aceştia muncesc accesul la vaccinare este mult mai dificil, de aceea ei alegând această soluţie. „Și eu am prieteni care au venit din Polonia, din Italia, s-au vaccinat și au plecat imediat înapoi. Apoi sunt cei din satele din jur care pleacă în străinătate la sparanghel și le cere ori test PCR, ori vaccin. Testul e aproape 300 de lei, vaccinul e gratis și preferă vaccinul. Mai sunt și studenții. Și ei, la examene ori sunt vaccinați, ori se testează. Dacă au câte șapte examene și fac test la fiecare, le trebuie vreo 2.000 de lei, așa că tot spre vaccin se orientează”, povestește primarul Lazăr. În opinia lui, este la fel de important și faptul că centrul de vaccinare de la sala de sport din comună este deschis permanent și că oamenii au, în general, o atitudine favorabilă vaccinării anti-Covid.

În ceea ce privește situația la celelalte centre din județ, în cursul zilei de 17 mai s-au vaccinat 1.391 persoane, dintre care 720 cu doza I și 671 cu doza a II-a: Gura Humorului – 66 de persoane, centrul de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 24 de persoane, Spitalul Municipal Fălticeni – 36 de persoane, Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava – 143, Dolhasca – 104, Liceul „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc - 37, centrul de la parcul Zoo Rădăuți – 55, stadion Vatra Dornei - 96, Școala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni – 60, Iulius Mall Suceava – 129, Siret – 20, Sf. Ilie, Șcheia – 94, Salcea – 23, Broșteni – 5, centrul drive-thru din parcarea Shopping City Suceava – 95 de persoane. În cabinetele medicilor de familie s-au vaccinat luni 44 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Marginea, fruntașă la vaccinarea anti-Covid, cu localnici care vin din străinătate să facă vaccinul.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comuna Marginea, fruntașă la vaccinarea anti-Covid, cu localnici care vin din străinătate să facă vaccinul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei