Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 108 (7720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect transfrontalier România – Republica Moldova, derulat la Colegiul Economic Suceava

Marţi, 11 Mai 2021 (09:01:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada ianuarie-aprilie 2021, la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din municipiul Suceava s-a desfășurat proiectul educațional „Web Poetica. Îndrăgim textul poetic, dezvoltându-ne competențe digitale”, în parteneriat cu Liceul  Teoretic „Gheorghe Asachi” din Ungheni, Republica Moldova.

Unul dintre coordonatorii proiectului, prof. Mihaela Beșa, a explicat că acest proiect face parte din Programul „Educație online fără hotare”, implementat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău. Printre obiectivele urmărite se numără învățarea colaborativă în spațiul virtual și valorificarea unor instrumente WEB 2.0 în vederea stimulării interesului elevilor pentru lectura textelor lirice ale scriitorilor români de pe ambele maluri ale Prutului și valorificării aspectului interdisciplinar.

„Proiectul a debutat cu <Salutul virtual>, realizat de către echipele <Exploratorii> din municipiul Suceava, echipă coordonată de prof. Mihaela Beșa, și <Web Exploratorii> din Ungheni, coordonată de prof. dr. Marta Istrati. A urmat, în fiecare săptămână, abordarea unei teme noi pentru lecturile independente și colective de texte poetice, pe baza cărora  elevii au fost implicați în diverse activități antrenante. Astfel, s-au organizat ateliere de lectură și de creație (pe teme precum: limba română, timpul, istoria neamului, natura sau iubirea), tururi 3D, dialoguri și recitaluri virtuale, o expoziție interactivă de pictură, grafică și poezie pe un perete virtual, concurs de produse digitale etc.”, a explicat prof. Mihaela Beșa.

·       Promovarea lecturii

Participanții s-au familiarizat cu instrumente digitale precum: Wordwall, LearningApps, StoryJumper, Animoto/ Animaker, Padlet, Powtoon și alți editori video care le-au permis să creeze itemi și jocuri interactive, cărți digitale, portofolii virtuale, animații și colaje video, avatare vorbitoare și prezentări interactive.

Pe parcursul proiectului s-au alăturat activităților și alte echipe din școli precum: Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava (coord. prof. Loredana Horodincă), Școala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei (coord. prof. Alina Vasiluț-Mîrtea), Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Chișinău (coord. prof. Lidia Negară), Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” Șoldănești, Republica Moldova (coord. prof. Elena Ciorici), Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” Călărași, Republica Moldova (coord. prof. Margareta Florea). Jurizarea concursului a fost prezidată de prof. Elena Ignat, președintele Asociației „Promotorii Bucovinei”. Un moment inedit, dar deosebit de apreciat de elevi, după cum ne-au spus organizatorii, a fost realizarea de către elevi a unui filmuleț de caracterizare a partenerului de peste Prut, „aspect care a confirmat, o dată în plus, implicarea și dăruirea participanților la proiect”.

„Elevii, entuziasmați, au confirmat așteptările organizatorilor: promovarea deprinderii de lectură de plăcere, înțelegerea textului poetic prin raportare la contextul istoric și la alte ramuri ale artei, cultivarea respectului și aprecierii față de poeții români, astfel încât pasiunea pentru acest gen literar să fie conștientă și durabilă, dezvoltarea de abilități digitale și valorificarea calitativă a timpului liber al elevilor în contextul pandemiei determinate de virusul SARS-Cov-2, facilitarea colaborării profesorilor și elevilor din România și Republica Moldova”, a concluzionat Mihaela Beșa.

Detaliile și rezultatele activităților proiectului sunt accesibile publicului pe site-ul acestuia,  https://sites.google.com/ungheni.edu.md/webpoetica sau pe  peretele virtual: https://padlet.com/WEB_POETICA/expozitie_interactiva.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect transfrontalier România – Republica Moldova, derulat la Colegiul Economic Suceava.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect transfrontalier România – Republica Moldova, derulat la Colegiul Economic Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei