Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 88 (7700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” s-a mutat la Casa de Cultură din Suceava

Joi, 15 Aprilie 2021 (14:46:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” s-a mutat la Casa de Cultură din Suceava. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că ansamblul revine la Casa de Cultură Suceava după 30 de ani de la plecarea din această locație. Niculai Barbă a spus că de la 1 aprilie, trupa de dansatori și orchestra au reînceput repetițiile pe scena mare a Casei de Cultură, pentru a putea fi respectate astfel condițiile impuse de normele anti-Covid. „Am insistat să găsim o soluție pentru ca ansamblul să se poată pregăti la Casa de Cultură, având în vedere contextul epidemiologic. Și pentru pregătirea lor și pentru respectarea tuturor regulilor să dispună de un spațiu cât mai mare, lucru care este posibil prin repetiții pe scena mare a Casei de Cultură. Practic, repetițiile pentru spectacole se vor putea face pe scena mare întru-un spațiu deschis și în felul acesta ne putem asigura că și normele legate de pandemie sunt respectate”, a spus vicepreședintele CJ Suceava. El a subliniat faptul că prin această mutare, Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” se întoarce practic acasă. Niculai Barbă a spus că pentru mulți dintre membrii ansamblului, revenirea la Casa de Cultură a fost un moment emoționant, fiind o dorință care nu s-a îndeplinit de foarte mult timp. „M-am uitat pe lista celor care erau în momentul în care, acum 30 de ani, ansamblul a plecat de la Casa de Cultură. O parte dintre ei nu mai sunt, din păcate. Dar mă gândesc să organizez o serie de întâlniri cu cei care mai sunt în viață și acum 30 de ani activau la Casa de Cultură”, a precizat Niculai Barbă.

El a adăugat că în momentul de față Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” pregătește o serie de spectacole ample, cu un număr mare de artiști, scena mare a Casei de Cultură fiind astfel cea mai potrivită locație pentru repetiții. „Acum sunt în pregătire noi spectacole, programe care, din păcate, având în vedere contextul epidemiologic, vor putea fi oferite publicului larg în mediul online. Sperăm ca imediat ce situația se va putea relaxa să putem avea și primele spectacole cu public”, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

El a spus că sediul administrativ al Centrului Cultural Bucovina rămâne în locația de pe str. Universității, iar ansamblul stă în chirie la Casa de Cultură. Niculai Barbă a afirmat că în același timp se continuă demersurile pentru preluarea Casei de Cultură de către autorități. „Există o preocupare mai veche pentru ca această clădire a Casei de Cultură să ajungă unde toată lumea vede că i-ar fi locul. Ideal ar fi să ajungem la o înțelegere cu actualii proprietari, astfel încât să putem activa la Casa de Cultură. Și trebuie spus că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a propus mai demult o aprofundare a discuțiilor privind Casa de Cultură”, a spus Niculai Barbă, care a amintit că una dintre soluții ar fi un schimb de proprietăți cu proprietarii actuali ai Casei de Cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” s-a mutat la Casa de Cultură din Suceava.
 Vizualizări articol: 1907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ansamblul ”Ciprian Porumbescu” s-a mutat la Casa de Cultură din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei