Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 76 (7688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Piața Ițcani, redeschisă după mai bine de 15 ani, la solicitarea locuitorilor din cartier

Joi, 1 Aprilie 2021 (16:02:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de joi, 1 aprilie, locuitorii cartierului sucevean Ițcani beneficiază din nou de o piață agroalimentară, modernă, aceasta fiind redeschisă la solicitarea cetățenilor, după efectuarea investițiilor necesare, de către Primăria Suceava.

Inaugurarea Pieței Ițcani s-a făcut în prezența primarului Ion Lungu, a viceprimarului Lucian Harșovschi, a șefului Poliției Locale, Ovidiu Doroftei, și a directorului Administrației Piețelor, Cristi Curelușă.

“Ne ținem de cuvânt, am reabilitat piața din cartierul Ițcani, la solicitarea cetățenilor din acest cartier. Piața este pregătită, în așteptarea comercianților care vor ști de acum înainte că au la dispoziție acest spațiu. Sunt convins că va fi o piață funcțională, apreciată de către cetățenii din Ițcani, care au solicitat de multe ori la discuții să redeschidem această piață. Locuitorii cartierului sunt așteptați să vină să se aprovizioneze cu produse proaspete, produse pe plan local. Mă bucură faptul că lumea a început din nou să aprecieze piețele, produsele locale, știut fiind faptul că această piață a dispărut atunci când au apărut supermarketurile”, a spus primarul Ion Lungu.

Odată cu redeschiderea Pieței Ițcani, comerțul pe stradă ori sub pasarelă, care se practica în acea zonă, este total interzis, toți cei care au produse de vânzare fiind așteptați în spațiile puse la dispoziție în incinta special amenajată.

De acest lucru se vor îngriji și reprezentanții Poliției Locale, care vor fi prezenți zilnic în zonă.

“Taxele nu sunt mari, îi așteptăm în aceste spații și mă aștept ca piața să devină complet funcțională în preajma sărbătorilor pascale. Noi vom face tot ce ține de noi să asigurăm condiții normale de desfășurare a comerțului și tot ce ține de siguranța cumpărătorilor și a comercianților, având mult spațiu pe care îl punem la dispoziție, să nu fie aglomerație”, a completat edilul sucevean.

 

51 de mese și program prelungit până la ora 20.00

“Chiar dacă e 1 aprilie, nu e păcăleală, se redeschide piața din cartierul Ițcani. Important este programul zilnic, de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 06.00-20.00, iar duminică între 08.00-13.00. În momentul de față avem 51 de mese pentru producători și pentru comercianți – legislația spune clar, minimum 61%, adică 35 de mese pentru producătorii cu atestat, o hală de lactate, una de carne și sperăm noi că oamenii vor veni aici inclusiv pentru acest program prelungit. Îi așteptăm pe toți cei din cartierul Ițcani să vină să cumpere și să vândă în această piață, să demonstreze că va funcționa – noi ne-am ocupat să o facem funcțională, conform solicitărilor lor”, a menționat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor necesităților, Piața Ițcani ar putea avea și un sector nealimentar, așa cum e cel din spatele Pieței Mari.

“Taxele și tarifele pentru Piața Ițcani sunt modice, pentru a încuraja producătorii cu atestat, dar și comercianții. Luăm în calcul și asigurarea unor spații pentru cei care doresc să comercializeze produse industriale. Atât noi, cât și conducerea primăriei, am pus suflet în eforturile de redeschidere a Pieței Ițcani, tot ce s-a făcut e cu simț de răspundere, pentru binele cetățenilor din acest cartier”, a adăugat Cristi Curelușă, directorul Administrației Piețelor din cadrul Primăriei Suceava.

În prezent, municipiul Suceava are patru piețe agroalimentare – Piața Centrală, Piața George Enescu, Piața Burdujeni, Piața Ițcani - și o piață angro, tot în Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piața Ițcani, redeschisă după mai bine de 15 ani, la solicitarea locuitorilor din cartier.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piața Ițcani, redeschisă după mai bine de 15 ani, la solicitarea locuitorilor din cartier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei