Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 70 (7682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizite online la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc

Joi, 25 Martie 2021 (12:08:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei diversifică oferta de vizitare online a obiectivelor cultural-turistice pe care le administrează și adaugă, la deja cunoscutele tururi de la Cetatea Sucevei și Muzeul de Istorie, vizita online la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc.

Cadrele didactice care doresc să „viziteze” cu elevii Muzeul Etnografic Hanul Domnesc se pot programa la numărul de telefon0740652192 sau pe adresa de email etnografie@muzeulbucovinei.ro. Un specialist etnograf va lua legătura cu cei doritori să participe la proiect, se vor stabili detaliile, ziua, ora, secțiunile alese etc.

Împreună cu specialiștii etnografi, puteți intra în fabuloasa clădire a Hanului Domnesc din municipiul Suceava, cea mai veche clădire civilă a orașului, a cărei primă atestare documentară o regăsim în documentul din 1627 prin care „Miron Barnovschi voievod dăruieşte propria casă cu pivniţe de zid din Suceava Mitropoliei de acolo cu hramul Sfântul Gheorghe, unde se găseşte trupul Sfântului Ioan cel Nou, şi îngăduie ca în astfel de casă să se vândă vin, rachiu și altele, fără dobândă şi vămuire, din care însă, în schimb, va trebui să se procure luminatul la sfintele moaşte” (Vasile Gh. Miron s.a. Suceava - File de istorie, Documente privitoare la istoria oraşului, 1388-1918, Buc.1989).

„Vizitatorii” vor intra pe rând în încăperile de la parterul clădirii, Salonul Privat, Sala Hanului, Cămara, Bucătăria, Pivnița, Camera de Odihnă, care reconstituie atmosfera de epocă a unui han din secolele XVIII-XIX, care găzduieşte oaspeţi de seamă, dregători, negustori.

Călătoria va continua la etajul clădirii, unde sunt expuse toate genurile de artă populară din principalele zone etnografice ale judeţului, Humor, zona Dornelor, Rădăuți, Câmpulung, unde se intră în universul unic al autenticității şi bogăţiei tradiţiilor noastre populare moştenite.

„Tradiționalul, obiceiurile, autenticul zonelor etnografice ale Sucevei își dau mâna cu noile tehnologii, la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc din Suceava, și oferă elevilor tururi ghidate, lecții de muzeu interactive, o variantă plăcută de a vizita muzeul, până atunci când vremurile ne vor permite să ne aflăm aproape unii de alții, față în față, în grup. Întrucât normele actuale nu permit, încă, deschiderea obiectivului pentru public, prin proiectul educațional lansat, propunem claselor de elevi vizite de neuitat, împreună cu colegii, oferind totodată și o alternativă cât mai plăcută la lecțiile de dirigenție, istorie, științe sociale ori școala altfel. Îmbinând în mod recreativ vizita online, informațiile cu discuțiile interactive, facilitând socializarea în grup, online între  școală și specialiștii muzeului, aducem Muzeul Etnografic Hanul Domnesc cu specificul său, cu ajutorul aplicației ZOOM, în fața viitorilor moștenitori și păstrători ai identității culturale.Așadar, dragi elevi și cadre didactice, dacă timpurile nu ne permit, deocamdată, să ne întâlnim la vizite sau ore de muzeu, aducem muzeul în clasele voastre”, spun organizatorii proiectului „ZOOMzăind printre tradiții și obiceiuri, la Hanul Domnesc”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizite online la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizite online la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei