Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 65 (7677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Minerii de la Crucea nu renunță la proteste, deși au început să primească salariile restante

Vineri, 19 Martie 2021 (18:12:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minerii de la exploatările de uraniu de la Crucea și Botușana nu renunță la protest deși în după-amiaza zilei de vineri au început să le intre în conturi o parte din salariile restante. Oamenii spun că vor rămâne blocați în subteran până își vor primi toate drepturile financiare. În afara salariilor neachitate de două luni, ei mai revendică și plata suplimentului alimentar antidot, în valoare de 30 lei/zi, care nu a fost plătit de un an de zile.

Minerii au declanșat un protest spontan în dimineața zilei de miercuri, iar în aceeași zi s-au blocat în subteran. Oamenii au stat în condiții dintre cele mai grele și au primit hrană și apă din partea sindicatelor. În sprijinul minerilor nemulțumiți au venit și colegii lor de la Lupeni și Rovinari. Aceștia și-au arătat disponibilitatea și sprijinul și spun că îi vor ajuta material pe minerii de la exploatările de la Crucea și Botușana, așa cum au fost ajutați și ei la protestele de acum câteva săptămâni. Dacă în ceea ce privește salariile restante lucrurile par să se fi normalizat, nu același lucru se poate spune și despre suplimentul alimentar antidot. Pe acest subiect nu s-a ajuns încă la un acord, dar există promisiuni că banii vor fi achitați săptămâna viitoare. Protestatarii spun însă că s-au săturat de promisiuni și nu vor ceda până nu vor vedea efectiv banii. Este vorba de câteva mii de lei care s-au adunat în decurs de un an, o sumă care reprezintă practic aproximativ două salarii ale unui miner.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minerii de la Crucea nu renunță la proteste, deși au început să primească salariile restante.
 Vizualizări articol: 1803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minerii de la Crucea nu renunță la proteste, deși au început să primească salariile restante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche) Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei, care au ajuns de câțiva ani și în cămările românilor, grație doamnelor de pe la noi care au plecat să... Citeşte