Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 56 (7668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi intermediari care ”rezolvau” mașini la RAR, reținuți de DNA. Ancheta confirmă că banii ajungeau cel puțin la un inginer RAR

Marţi, 9 Martie 2021 (19:13:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, continuă seria de puneri sub acuzare a persoanelor implicate în dosarul de corupție de pe filiera înmatriculări și permise auto. Ultimii pe listă sunt un bărbat din Fălticeni și unul din Ipotești, care intermediau trecerea mașinilor pe la Registrul Auto Român (RAR) peste rând și cu defecțiuni tehnice. Se face referire explicită pentru prima dată și la un inginer de la RAR la care ajungeau banii, șpăgile pentru ca mașinile să treacă de inspecție. Inginerul de la RAR nu este încă pus sub acuzare, însă este vorba probabil doar de o chestiune de timp.    

 

Peste 2.000 de euro, din 13 intermedieri

Inculpatul C.E., din Fălticeni, a fost reținut în data de 9 martie pentru 13 infracțiuni de trafic de influență și două de instigare la dare de mită.  

La diferite intervale, în anii 2017, 2018 și pe 27 august 2020, acesta,în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, ar fi pretins și primit de la 13 posesori de autoturisme diverse sume de bani, în total 1.050 de euro și 5.850 de lei, în schimbul promisiunii că le va facilita omologarea și înmatricularea rapidă, fără programare, inclusiv în pofida unor neconformități tehnice constatate.

Procurorii DNA arată că acesta lăsa să se înțeleagăcă are influență pe lângă funcționari publici din cadrul Registrului Auto Român Suceava și al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, promisiuni ce au fost aduse la îndeplinire, indiciu că avea într-adevăr legătură și cu funcționari publici.

 

Grosul sumelor ajungeau la un inginer RAR

Procurorii DNA au exemplificat un caz din august 2019, când inculpatul C.E. a determinat o persoană să-i remită bani unui inginer din cadrul RAR, care a omologat ulterior un vehicul care avea anvelopele neconforme.

În alt caz, în anul 2018, inculpatul C.E. a sprijinit o persoană în vederea obținerii omologării unei autoutilitare marca Mercedes Sprinter, al cărei motor era defect și, de asemenea, prezenta și alte neconformități prin aceea că i-a intermediat legătura cu un inginer RAR Suceava care i-a verificat vehiculul. Și în acest caz se face trimitere la o sumă de bani ajunsă la un inginer RAR.

Al doilea inculpat, S.M.C., din Ipotești, agent de pază, angajat al unei firme de pază și securitate care-și desfășoară activitatea la sediul RAR Suceava, este pus sub acuzare pentru trafic de influență, complicitate la luare de mită și complicitate la trafic de influență. Acesta facilita omologarea rapidă a autoturismelor, tot pentru un angajat RAR.

Printre altele, acesta a pretins de la un investigator sub acoperire autorizat în cauză suma de 150 de euro și 50 de lei, în schimbul promisiunii că-i va obține o programare peste rând la RAR a unui autoturism. În noiembrie 2018, acesta a primit de la investigatorul sub acoperire suma de 800 de lei, în schimbul facilitării programării la RAR Suceava, mai devreme, a respectivului autoturism. Din anchetă rezultă că din această sumă 150 de euro (aprox. 700 lei) erau pentru funcționarul RAR care ar fi facilitat programarea, iar 100 de lei erau partea paznicului.

Și în cazul acestui paznic de la RAR s-a dispus reținerea pentru 24 de ore.

Procurorii DNA vor solicita în cazul ambilor la instanța de judecată, miercuri, 10 martie, emiterea de mandate de arestare preventivă.

Ambii inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi intermediari care ”rezolvau” mașini la RAR, reținuți de DNA. Ancheta confirmă că banii ajungeau cel puțin la un inginer RAR.
 Vizualizări articol: 7530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi intermediari care ”rezolvau” mașini la RAR, reținuți de DNA. Ancheta confirmă că banii ajungeau cel puțin la un inginer RAR3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei