Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 55 (7667)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbatul care a răpit un tânăr dintr-un service auto a vrut să scape de pușcărie și a stat ascuns zile în șir

Luni, 8 Martie 2021 (16:42:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul care a răpit un tânăr dintr-un service auto a vrut să scape de pușcărie și a stat ascuns câteva zile. Mihai Grădinariu, fost Cobel, din Dornești, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută, pe 2 martie, de Curtea de Apel Suceava la 4 ani şi 4 luni de închisoare după ce l-a găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj, la care s-au adăugat 1.376 de zile dintr-un rest de pedeapsă. După ce instanța a pronunțat condamnarea, polițiștii au mers la domiciliul său din Dornești, numai că nu l-au găsit acasă. A fost prins abia în cursul zilei de duminică, în jurul prânzului, de polițiștii de la Rădăuți. A fost luat cu escortăși trimis la Penitenciarul Botoșani în vederea executării pedepsei.

 

Faptele au fost comise cu mult tupeu, în plină zi

Fapta s-a petrecut pe 28 aprilie 2016, în jurul orei 15.30. Un autoturism cu folii pe geamuri, fără numere de înmatriculare, sosit în trombă, a oprit în faţa service-ului Every Day din Frătăuţii Vechi, iar din maşină au coborât doi indivizi cu cagule pe faţă. Aceştia au spus pe un ton grav că au un mandat pe numele mecanicului Ş.I. (victima din acest caz), pe care l-au luat cu forţa, l-au încătuşat şi apoi l-au urcat în maşina care a dispărut rapid de la service. Tânărul de 19 ani a fost dus cu maşina în jur de 3 kilometri, până într-o luncă, aflată pe raza localităţii Măneuţi.

Din ancheta procurorilor DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, rezultă că tânărul a fost lovit timp de aproximativ două ore de trei agresori (cei doi care l-au ridicat din service, plus cel care a fost şofer) cu pumnii, cu picioarele şi cu un băţ telescopic. Aceştia i-au spus că sunt recuperatori de la o firmă din Bucureşti şi că l-au luat pentru a-l interoga cu privire la furtul unui seif din incinta Every Day (locul de muncă al tânărului de 19 ani). Recuperatorii i-au spus că în seif, pe lângă bani, se află bijuterii din aur cu valoare sentimentală şi documente importante ale administratorului societăţii.

Bătut, sechestratul a „mărturisit” că a participat la comiterea furtului. Acesta a fost filmat în timp ce recunoştea comiterea furtului. Victima a relatat ulterior că a povestit detaliile furtului în mod fictiv, sub teroare, şi că nu are vreo legătură cu faptele de furt.

De precizat că sunt două furturi comise din incinta societăţii în aprilie 2016, care au rămas şi până acum tot cu AN (autori necunoscuţi).

 

Arestat iniţial în lipsă, a fost extrădat din Marea Britanie

Procurorii DIICOT au mai reţinut în rechizitoriul de trimitere în judecată că tânărul în vârstă de 19 ani a fost ameninţat că el şi familia sa vor avea de suferit în cazul în care va spune poliţiei ce s-a întâmplat. Tânărului i s-a mai cerut să spună, dacă va fi luat la întrebări de poliţişti, că a fost vorba de o „glumă” sau că a fost bătut pentru că a sustras o mare cantitate de ţigarete de contrabandă.

Structurile de combatere a crimei organizate au date mai multe despre persoanele implicate în această lipsire de libertate în stil mafiot, însă deocamdată au reuşit să probeze faptul că Mihai Grădinariu, fost Cobel, a participat la comiterea faptei. Conform unor surse, este vorba de două expertize genetice care îl plasează pe acesta la locul faptelor.

Procurorii DIICOT au solicitat arestarea preventivă a lui Mihai Grădinariu, fost Cobel, din luna octombrie a anului 2018, când au considerat că au suficient probatoriu.

Mihai Grădinariu era fugit din ţară, astfel că a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, poza acestuia fiind publicată şi pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Iniţial, bărbatul din Dorneşti a fost arestat în lipsă. La mijlocul lunii februarie a anului 2019, autorităţile române au anunţat că Mihai Grădinariu a fost extrădat din Anglia şi a ajuns în arestul poliţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care a răpit un tânăr dintr-un service auto a vrut să scape de pușcărie și a stat ascuns zile în șir.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul care a răpit un tânăr dintr-un service auto a vrut să scape de pușcărie și a stat ascuns zile în șir0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei