Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 54 (7666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pompierii încă lucrează pentru a lichida incendiul de la Palatul Administrativ

Sâmbătă, 6 Martie 2021 (19:58:18)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPDATE: Reprezentanții ISU Suceava au anunțat că incendiul de la Palatul Administrativ a fost stins. A fost o activitate care s-a extins pe parcursul a 7 ore. Până acum nu se știe cauza care a dus la acest dezastru, dar o comisiei formată din specialiști de la ISU a intrat în clădire și caută sursa care provocat incendiul.

Incendiul deosebit de violent care a afectat clădirea Palatului Administrativ din Suceava, acolo unde funcționează două instituții importante, Prefectura și Consiliul Județean, încă nu a fost stins în totalitate. Suprafața foarte mare care a fost afectată, de circa 2.000 mp, dar și vântul care a suflat în rafale, a făcut ca misiunea să fie una extrem de dificilă. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, spun că pentru a stinge toate focarele este nevoie de timp îndelungat. Abia atunci se va putea stabili și cauza de la care a plecat acest incendiu, care a afectat grav cea mai importantă clădire de patrimoniu din municipiul Suceava.

Locotenent Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a explicat ce s-a întâmplat și de ce la începutul intervenției pompierii nu aveau apă: ”Incendiul s-a manifestat la astereala din lemn a acoperișului și a fost afectată inclusiv învelitoarea din tablă. S-a intervenit cu 18 autospeciale de stingere, atât de la ISU Suceava și Botoșani, cât și de la servicii voluntare din județ, din care 5 autospeciale pentru intervenție la înălțime. La început a fost o problemă cu apa, dar s-a luat legătura cu furnizorul de apă, care a presurizat hidranții și apoi nu au fost probleme. Au fost sincope de câteva minute, dar nu acest aspect nu a contat în gestionarea problemei propriu-zise. În mai puțin de 3 ore am reușit să localizăm incendiul și nu s-a extins și la alte clădiri. După ce vom îndepărta toate focarele vom purcede pentru a găsit cauza incendiului. Intervenția a fost deosebit de grea din cauza tablei, care nu a permis apei să ajungă la incendiul propriu-zis și de aceea a fost nevoie de foarte multă apă”

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a ajuns la fața locului și spune că această clădire de patrimoniu aflată în administrarea instituției pe care o conduce trebuie salvată cu orice preț.

”Îmi pare extraordinar de rău pentru ceea ce s-a întâmplat, o clădire de patrimoniu din 1904, cea mai importantă clădire din Suceava. Nu sunt victime și este cel mai important lucru. Pompierii au venit la 3 minute de la apelul la 112, cu o scară pentru incendiu. Noi vom face o comisie de evaluare a pagubelor. E o mansardă de aproape 2.000 mp care a ars, mansardă care a fost modernizată în 2015 și pentru care există autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, ca de altfel pentru întreaga clădire. Încercăm să limităm pagubele. Probabil vom reloca o serie de birouri și angajați ai Consiliului Județean Suceava și ai Prefecturii, iar pentru asta trebuie să căutăm soluții. A fost o problemă cu lemnul și tabla de la mansardă, pentru că acolo s-a încins căldura foarte mare și până nu s-a spart tabla nu s-a putut interveni pentru a localiza incendiul. Este clădire de patrimoniu și va trebui să o salvăm”, a spus Gheorghe Flutur. Acesta a adăugat că din datele pe care le are, clădirea era dotată cu senzori de fum, care erau verificați periodic.  

Mult mai relaxat și detașat părea Aurel Buzincu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Suceava. ”Probabil că nu este foarte mare paguba, depinde câtă apă a curs din pod. Cred că se reface, nu cred că e problemă. E un dezastru, dar nu mai mare ca altul. La noi arde ceva în fiecare zi”, a spus Aurel Buzincu. Acesta nu a putut preciza însă dacă această clădire a mai trecut prin vreun incendiu în istoria sa de peste un secol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii încă lucrează pentru a lichida incendiul de la Palatul Administrativ.
 Vizualizări articol: 3506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii încă lucrează pentru a lichida incendiul de la Palatul Administrativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei