Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 24 (7636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Locuri disponibile pentru programare la vaccinare pentru vârstnici și bolnavi cronici, în toate centrele din județ

Duminică, 31 Ianuarie 2021 (13:06:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate centrele de vaccinare din județul Suceava au  sloturi disponibile pentru programarea la vaccinare, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă. Prefectura Suceava a transmis, duminică, un comunicat din partea Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), din 29 ianuarie a.c., potrivit căruia începând cu data de 28 ianuarie, persoanele care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie–11 februarie sunt reprogramate pentru administrarea primei doze. „Programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale”, se arată în comunicat. Motivația autorităților pentru această măsură este că trebuie asigurată cea de-a doua doză pentru cei care au primit deja prima doză, în condițiile diminuării cantității de vaccin distribuită de producător, statelor UE. Reprogramarea pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale, a persoanelor sub 65 de ani, pentru prima doză, viza persoanele care erau programate pentru perioada 30 ianuarie - 11 februarie. Foarte important, persoanele cu vârsta peste 65 ani nu sunt afectate de amânare, ele rămân la programarea inițială. De asemenea, continuă vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost. Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic. „Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie”, se sublinia în comunicatul CNCAV.

·     Voiculescu: Lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, însă, sâmbătă, 30 ianuarie, că în luna februarie vor fi programați la vaccinare doar vârstnicii, cei cu boli cronice, persoanele cu dizabilități, cele cu imunitatea scăzută și cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia. Argumentul ministrului a fost că cei care fac forme grave de Covid-19 provin din rândul celor vârstnici și bolnavi și de aceea trebuie să fie prioritari la vaccinare. Statisticile arată că 85% din decese sunt înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 95,1% din decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice. Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificării, însă lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie, a afirmat ministrul Vlad Voiculescu. Intențiile sale nu au fost încă transpuse într-un act normativ.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că pentru data de 30 ianuarie a.c. pe raza județului Suceava s-au înscris pentru vaccinare 769 persoane cu vârsta peste 65 ani și persoane cu boli cronice.

Până sâmbătă, în județ au fost vaccinate 16.343 persoane cu prima doză și 1.770 persoane cu doza a douaa.

În judeţul Suceava, pentru următoarele 7 de zile au fost programate pentru vaccinare 3.308  persoane. DSP reamintește că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri disponibile pentru programare la vaccinare pentru vârstnici și bolnavi cronici, în toate centrele din județ.
 Vizualizări articol: 1916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuri disponibile pentru programare la vaccinare pentru vârstnici și bolnavi cronici, în toate centrele din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei