Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 17 (7629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Crenguța, fetița bolnavă de cancer, ajutată de mai mulți sportivi de la CSU Suceava să-și achite încă o parte din tratament

Vineri, 22 Ianuarie 2021 (11:52:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulți sportivi de la Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Suceava au sărit în ajutorul fetiței din Pătrăuți, Crenguța Ioana Dobrea, în vârstă de aproape 6 ani, care suferă de cancer (neuroblastom de lanț ganglionar paravertebral, metastazat din octombrie 2019 - tumoră malignă - nervii periferici ai abdomenului).

La îndemnul Fundației Umanitare Nord 2001 (care monitorizează acest caz încă de anul trecut, din luna iunie, în urma publicării materialului „O fetiță de 5 ani bolnavă de cancer are nevoie urgent de ajutor pentru tratament” în Monitorul de Suceava), băieții de la clubul sportiv sucevean au adunat 2.500 de lei pentru a achita plata unor medicamente de care are nevoie fetița bolnavă de cancer.

Robert Furak, extrema dreapta, și Botond Balazs, care joaca pe postul de centru, jucători ai CSU Suceava, sunt cei care au ajuns zilele acestea acasă la Crenguța, cu încă o tranșă din tratamentul medicamentos de care are atât de multă nevoie. După cum au povestit chiar ei, au găsit o fetiță veselă, luptătoare și încrezătoare în șansa ei de a se face bine. Reprezentantul Fundației Umanitare Nord 2001, Andrei Iacov, mulțumește „antrenorilor CSU Suceava, Iulian Andrei și Andrei Chiruț, precum și întregului staff și tuturor jucătorilor pentru suma de 2.500 de lei cu care au contribuit în vederea achiziționării tratamentului. Atâta timp cât există speranță, noi vom fi alături de Crenguța și familia ei în lupta pentru viață”.

 

Crenguța are nevoie în continuare de ajutor

Pe Crenguța, cei de la Fundația Umanitară Nord 2001/Sânge pentru Româniaau cunoscut-o anul trecut, într-un moment foarte dificil, când se lupta din răsputeri pentru viața sa, cu un diagnostic crunt de cancer. Fetița se luptă în continuare pentru viața ei, dar îmbucurător este faptul că tratamentul pe care îl face acum, foarte costisitor, dă roade, este eficient. „Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare am reușit să procurăm tratamentul din Germania și să suportăm cheltuielile legate de acesta”, spunea, anul trecut, Andrei Iacov.

Acum, după aproximativ 6 luni de când au cunoscut-o pe fetiță, „putem spune că este de nerecunoscut, semn că tratamentul își face treaba și o ajută”, a completat Andrei Iacov. Crenguța poate să trăiască doar dacă va continua să fie îngrijită și tratată corespunzător. Orice întrerupere a tratamentului poate să-i pună viața în pericol. Ajutați-o pe această fetiță de doar 6 ani să nu piardă lupta cu viața. Puteți lua legătura cu mama fetiței, Alina Dobrea, la telefon 0740 366 697, sau puteți să faceți o donație în contul deschis pe numele soțului acesteia, Laurențiu Dobrea, la BCR: RO09RNCB0244051311380001. 

De asemenea, puteți să rămâneți în continuare alături de Fundația Umanitară Nord 2001, făcând donații în contul deschis la Unicredit Bank Suceava, cu descrierea 'CRENGUTA': RO13 BACX 0000 0032 4475 3000, în Lei sau RO83 BACX 0000 0032 4475 3001, în Euro, Cod SWIFT/BIC : BACXROBU și pe site-ul Fundației www.funord2001.ro, direct cu cardul. #donezEU.

Familia Crenguței și reprezentanții Fundației Umanitare Nord 2001 mulțumesc tuturor donatorilor, tuturor oamenilor care s-au implicat în acest caz, cu rugămintea să fie în continuare alături de fetița bolnavă de cancer, pentru că lupta este încă la început. Crenguța mai are trei surori, una în vârstă de 7 ani, alta de 9 ani și cea mai mare, în vârstă de 13 ani. Veniturile familiei sunt formate din alocațiilor celor patru fete și indemnizația de handicap a fetiței bolnave de cancer. Ioana se încadrează în gradul de handicap Deficiență funcțională gravă (cu asistent), cod handicap 2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crenguța, fetița bolnavă de cancer, ajutată de mai mulți sportivi de la CSU Suceava să-și achite încă o parte din tratament.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Crenguța, fetița bolnavă de cancer, ajutată de mai mulți sportivi de la CSU Suceava să-și achite încă o parte din tratament5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei