Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 2 (7614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Incendiu la bradul din centrul Sucevei”, cea mai tare farsă, la început de 2021

Marţi, 5 Ianuarie 2021 (17:17:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Live. Incendiu la bradul din centrul Sucevei. Se pare că focul a fost pus de niște tineri alungați de poliția locală de la coada de la McDonalds ce ajunsese până la Biserica 3 Clopote”. Mesajul acesta, însoțit de o filmare de numai 9 secunde, a “pus pe jar” o mulțime de suceveni și nu numai, care au crezut că asta s-a întâmplat în realitate, postarea devenind virală online, ajungând în scurt timp să aibă aproape 1.000 de distribuiri.

“Știrea – bombă” care s-a răspândit nu doar pe Facebook, ci și pe grupuri de WhatsApp, fiind luată de bună nu doar de suceveni de bună credință, care deosebesc mai greu ce e postat „la mișto” și ce “e pe bune”, a ajuns să fie considerată reală inclusiv de reprezentanții unor instituții sucevene, care s-au apucat să verifice informația, trimițând oameni în teren, în Centru.

Mai mult, au fost și jurnaliști care, în goana după senzațional, “au mușcat momeala”, deoarece nu au mai verificat sursa informației și dacă chiar se întâmplă asta în Suceava, propagând mai mult ceea ce unii au considerat a fi “fake-news”, adică știre falsă, când, de fapt, totul a fost o glumă, o farsă, lansată pe pagina de Facebook “Make Suceava great again” (parafrazare din Trump, cu celebrul motto Make America great again), un fel de “Times New Roman” autohton, care face haz de fel de fel de personaje, locuri și situații din Suceava și împrejurimi.

Postarea cu “incendiu la bradul din centrul Sucevei” a devenit atât de rapid considerată a fi ceva real încât imediat au început să sune telefoanele la Pompieri, la Primărie și la Poliția Locală, iar oamenii trimiși în teren să verifice sau chiar să intervină au trebuit să facă poze cu bradul care strălucea liniștit pe esplanadă, fiind aprinse luminițele de sărbătoare, să le trimită mai departe, ca dovadă, pentru a “stinge” orice îndoială.

Amploarea care a căpătat-o povestea bradului care arde în centrul Sucevei i-a surprins inclusiv pe cei (sau cel) care se ocupă de pagina de divertisment “Make Suceava great again”, care, când au văzut că lucrurile sunt luate prea în serios, având peste 800 de distribuiri la postare, în mai puțin de două ore, au venit cu o postare complementară, în care pe de o parte se mândresc cu performanța farsei lor, pe de altă parte încearcă să lămurească oamenii că nu e vorba de ceva serios, adăugând, inclusiv la postarea cu bradul, “Distribuiți vă rog! 1 share = 1 lacrimă care stinge incendiul. Like dacă crezi că fochiștii sunt botoșăneni. Comment cu <Amin> dacă îți pare rău după brad”.

Cert e că după această completare, “focul” stârnit online s-a domolit, dar nu total, pentru că o parte dintre oamenii care au răspândit postarea lor crezând că aceea este realitatea au început să-i raporteze la administratorii Facebook, pentru răspândirea de știri false.

Tocmai de aceea, cei care se ocupă de pagină, care riscă să fie închisă dacă cei de la Facebook nu știu de glumă, au revenit cu o postare care începe astfel: “Aloo, ăștia cu raportul pentru <știrea> de ieri....!! Adaptați-vă fraților la vremuri, învățați să discerneți adevărul în media și online, suntem în 2021, avem așteptări de la voi mai ales în această perioadă critică”.

Cert este că anul acesta 1 Aprilie a venit cu trei luni mai devreme la Suceava, iar “Incendiu la bradul din centrul Sucevei” ar putea lua titlul de “cea mai tare farsă” de anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Incendiu la bradul din centrul Sucevei”, cea mai tare farsă, la început de 2021.
 Vizualizări articol: 5591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
“Incendiu la bradul din centrul Sucevei”, cea mai tare farsă, la început de 20215.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei