Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 2 (7614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Armenii vor sărbători mâine Crăciunul și Boboteaza

Marţi, 5 Ianuarie 2021 (17:38:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această seară, micuța comunitate a armenilor din Suceava a sărbătorit Ajunul Crăciunului, iar mâine va avea parte de o dublă sărbătoare, Crăciunul și Boboteaza. Slujba a fost oficiată la Biserica Sf. Cruce din centrul municipiului Suceava, iar mâine la ora 11.00 va avea loc slujba de Crăciun.

Cu măști de protecție și păstrând distanțarea socială, la slujbă au participat și o parte din membrii comunității armenești, din cele câteva zeci de familii, majoritatea mixte, care mai trăiesc în municipiul Suceava. Slujba a fost oficiată de preotul Azad Mandalian, care la final a oferit cadouri copiilor de până în 18 ani care provin din familiile de armeni, cadouri oferite cu sprijinul Uniunii Armenilor din România, Sucursala Suceava.

„Cu ocazia acestor sărbători extrem de importante doresc să transmit sănătate tuturor armenilor, sărbători fericite. Chiar dacă am avut cu toții un an destul de dificil cred că am trecut mai puternici. De aceea, cred că sănătatea este mai presus de toate și sper ca anul acesta să ne putem revedea și la Mănăstirea Hagigadar, evenimentul de pe 15 august anul trecut fiind imposibil de organizat din cauza pandemiei”, a spus preotul Azad Mandalian.

Armenii sărbătoresc Crăciunul şi Boboteaza la o dată fixă, pe 6 ianuarie, păstrând astfel tradiţiile iniţiale ale creştinismului. Data sărbătorii Naşterii Domnului a fost modificată în Imperiul Roman, după acceptarea creştinismului printre religiile imperiului de către împăratul Constantin. Crăciunul a fost celebrat astfel odată cu ultima zi a sărbătorii păgâne a Saturnaliilor, adică pe 25 decembrie, care semnifica lupta şi, în cele din urmă, izbânda luminii împotriva întunericului, iar prin extindere victoria binelui asupra răului. Această modificare a fost acceptată în mod oficial de către Bisericile creştine la Sinodul de la Calcedon din anul 451.

La acea dată, Armenia era în război cu perşii, iar reprezentanţii Bisericii armene nu au participat la acel Sinod, motiv pentru care nu şi-a însuşit hotărârile, astfel încât armenii ortodocşi continuă să sărbătorească Naşterea Domnului potrivit tradiţiei primelor secole de creştinism, potrivit căreia Isus a fost botezat după treizeci şi trei de ani, în aceeaşi zi în care s-a născut, anume pe 6 ianuarie.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Armenii vor sărbători mâine Crăciunul și Boboteaza.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Armenii vor sărbători mâine Crăciunul și Boboteaza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei