Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2020 - Anul XXV, nr. 303 (7608)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima persoană eliberată din ”lotul” arestaților de la Permise și Înmatriculări

Joi, 24 Decembrie 2020 (16:11:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O primă persoană din ”lotul” arestaților din dosarul care privește faptele de corupție de la Serviciul Permise și Înmatriculări a fost eliberată. Completul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Suceava a decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în ceea ce-l privește pe Paul Alexandru Butnariu. Acesta are o serie de obligații, printre care și aceea de a nu lua legătura direct sau indirect cu inculpații din acest dosar.

Alte două persoane vor părăsi arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava după ce au fost plasate în arest la domiciliu. Este vorba de Anamaria Pascal și Silviu Lucian Pandelea. În cazul celor doi a fost menținută soluția dată luni de Tribunalul Suceava. Celelalte persoane arestate în acest dosar rămân după gratii până la finalul lunii ianuarie 2021.

Măsura de prelungire a mandatelor de arestare a fost menținută atât de Curtea de Apel, cât și de Tribunalul Suceava față de următoarele persoane: comisarul-șef Radu Ionuț Obreja, fost șef al structurii, Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc, Iulian-Florin Mihăiescu, Leon-Ionuț Mihăiescu și Gheorghe Ionel Perijoc, cu toții angajați ai Serviciului Permise și Înmatriculări. Tot cu 30 de zile au fost prelungite mandatele de arestare și pentru Florin Bolohan, Costică Boicu, Ionică Mirăuță și Radu Popovici.

Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Suceava, gruparea a fost constituită și era condusă de comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, persoană care, în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.
În marea majoritate a situațiilor, sumele de bani primite cu titlu de mită erau predate în cursul aceleiași zile unei persoane de încredere din anturajul acestuia (inculpat în cauză), responsabil cu “albirea banilor”. Concret, pentru a ascunde natura ilicită a sumelor de bani obținute cu titlu de mită, persoana respectivă fie achiziționa diverse imobile al căror proprietar era în fapt inculpatul Obreja Radu-Ionuț fie transforma sumele de bani în valută convertibilă pe piața neagră a schimbului ilegal de valută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima persoană eliberată din ”lotul” arestaților de la Permise și Înmatriculări.
 Vizualizări articol: 6368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Prima persoană eliberată din ”lotul” arestaților de la Permise și Înmatriculări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei