Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2020 - Anul XXV, nr. 298 (7603)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul de Urgență Suceava, inclus în prima tranșă „simbolică” de vaccinare anti-Covid

Vineri, 18 Decembrie 2020 (15:20:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este inclus pe lista primelor 10 spitale din România care vor primi vaccin anti-Covid în prima tranșă „simbolică” pentru imunizarea personalului medical din prima linie. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat, vineri, că aproximativ 37% din cadrele medicale s-au înscris pe lista celor care solicită vaccinarea în prima etapă. Conform informațiilor noastre, primii care vor fi vaccinați sunt angajații din secțiile de Boli Infecțioase, ATI, UPU, de la Ambulanță și de la SMURD, dar lucrurile vor fi stabilite abia luni după-amiază. De asemenea, încă nu se știe până acum unde va fi depozitat vaccinul care este destinat cadrelor medicale din Suceava și unde va fi centrul de vaccinare.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 a anunțat, vineri, că primele 10.000 de doze de vaccin care vor ajunge în România cel mai probabil în perioada 26-31 decembrie vor fi distribuite în zece spitale din București și din țară.

Centrul național de primire și stocare a dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin vor fi alocate celor 10 unități medicale de fază I: Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ București, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“ Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea” Baia Mare și  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“ Timișoara.

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C. De asemenea, conform autorităților, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator, care ar trebui să se încheie până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgență Suceava, inclus în prima tranșă „simbolică” de vaccinare anti-Covid.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgență Suceava, inclus în prima tranșă „simbolică” de vaccinare anti-Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei