Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2020 - Anul XXV, nr. 296 (7601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru inculpați trimiși în judecată în dosarul de înșelăciune cu peste 100 de păgubiți de la firma Duo Mat Retail

Miercuri, 16 Decembrie 2020 (15:25:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape 4 ani de la depunerea primelor plângeri în dosarul de înșelăciune cu peste 100 de păgubiți de la firma Duo Mat Retail și după nenumărate cereri de urgentare a anchetei prelungite inexplicabil, anchetatorii au finalizat dosarul în cadrul căruia părțile civile au fost păgubite cu peste 1.700.000 de lei, după ce au cumpărat materiale de construcție de la societatea comercială din Ițcani și nu le-au mai primit niciodată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui număr de 4 inculpați,pentru săvârşirea mai multor infracțiuni. Prin intermediul unui comunicat primit din partea Parchetului, cei patru au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare cu consecințe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, înșelăciune în formă continuată, precum și infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiecăruia fiindu-i aduse acuzații separate, în funcție de participare. Acuzațiile sunt aduse administratorului firmei Duo Mat Retail, Daniel Mihail Crețu, directorului general al aceleiași societăți, Iuliana Nimigean, precum și unor rude ale administratorului societății amintite, Adriana Corduneanu și Ioan Crețu.

Infracțiunile pentru care este acuzat Daniel Mihail Crețu, considerat principalul autor al înșelăciunii, sunt de delapidare cu consecințe deosebit de grave, bancrută frauduloasă, înșelăciune în formă continuată, precum și 4 infracțiuni de înscrisuri sub semnătură privată. Pentru aceleași infracțiuni a fost trimisă în judecată și Iuliana Nimigean, însă cu o participare redusă față de administratorul firmei. Celelalte două rude sunt acuzate de săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, avându-l coautor pe administratorul Crețu.

Din probele administrate în cursul urmăririi penale în această cauză instrumentată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a stabilit că în perioada 1 ianuarie 2016-31 decembrie 2017, Daniel Mihail Crețu, în calitate de administrator al firmei Duo Mat Retail, și Iuliana Nimigean, ca administrator și apoi director general, au scos fără drept din gestiunea firmei și și-au însușit în interes personal suma totală de 1. 732. 632,59 lei, prin remiterea sumei de către administrator către director, care era și asociat în acel moment, a sumei de bani care ar fi constituit obiectul restituirii unor împrumuturi, care s-au dovedit a fi fictive. Mai multe detalii veți putea citi în ediția de mâine a ziarului Monitorul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru inculpați trimiși în judecată în dosarul de înșelăciune cu peste 100 de păgubiți de la firma Duo Mat Retail.
 Vizualizări articol: 2243 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru inculpați trimiși în judecată în dosarul de înșelăciune cu peste 100 de păgubiți de la firma Duo Mat Retail5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei