Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 nov 2020 - Anul XXV, nr. 268 (7573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Seminar online pentru profesorii de limba franceză suceveni, organizat de Colegiul de Artă Suceava

Vineri, 13 Noiembrie 2020 (09:06:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a organizat miercuri, 11 noiembrie, activitatea online de formare didactică „La classe de FLE  à distance”, având ca invitat special pe Annick Hatterer, profesor, formator și delegat CLE International.

Reunind profesorii de limba franceză din județ, evenimentul a avut ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Facultatea de Litere a Universității  „Ștefan cel Mare” Suceava, Alianța Franceză Suceava, Biroul francez - Casa Prieteniei Suceava și Centrul de Reușită Universitară din cadrul USV.

Atelierul de formare didactică: „Monter un projet en ligne - Réaliser un carnet de voyage”  a fost moderat de către Annick Hatterer, specialist didactică FLE.

Programul activităților a continuat cu prezentarea unor proiecte Erasmus+. Prof. dr. Petronela Munteanu, responsabilă de proiect, a prezentat parteneriatul Erasmus+ K2, „Juliet - Women Open to European Modern Nations”, demarat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava în acest an școlar, alături de alte cinci școli europene din Finlanda, Portugalia, Italia și două școli din Franța.

Al doilea proiect prezentat, parteneriatul european Erasmus+ „Trouver sa voie... Oser l'Europe! ”, demarat tot în acest an școlar la Colegiul „Petru Mușat” Suceava, a fost prezentat de responsabila de proiect, prof. Daniela Sandu. Cele două profesoare de limba franceză au reconfirmat convingerea că aceste tipuri de parteneriat școlar european „contribuie la motivarea elevilor de a aprofunda studiul limbilor străine, la implementarea unor practici, inițiative comune, promovând cooperarea, învățarea reciprocă și schimbul de experiență”.

Coordonatoarea și moderatoarea evenimentului, prof. dr. Petronela Munteanu,  consideră că participarea profesorilor din județ și, mai ales, prezența formatoarei franceze au fost facilitate de faptul că evenimentul s-a desfășurat online și speră ca această oportunitate de formare la distanță și de schimb de practici pedagogice să poată continua.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seminar online pentru profesorii de limba franceză suceveni, organizat de Colegiul de Artă Suceava.
 Vizualizări articol: 1435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Seminar online pentru profesorii de limba franceză suceveni, organizat de Colegiul de Artă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei