Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 oct 2020 - Anul XXV, nr. 257 (7562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studenții de la mai multe facultăți ale USV vor avea cursuri doar online

Duminică, 1 Noiembrie 2020 (08:15:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesor universitar doctor Mihai Dimian, prorectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, a anunțat noile reguli după care se vor derula cursurile la facultățile acestei instituții de învățământ începând cu ziua de luni, 2 noiembrie. Măsurile au fost adoptate sâmbătă, de Consiliul de Administrație al USV. Potrivit prorectorului Mihai Dimian, USV își ajustează activitățile în acord cu regulile impuse localităților din zona roșie, municipiul Suceava având o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

”La finalul primei luni de activități didactice susținute on-site (față-în-față), constatăm că rata de infectare în campusul USV, atât în rândul studenților, cât și în cel al cadrelor didactice, este una semnificativ mai mică (de peste 2 ori) decât cea înregistrată la nivelul municipiului Suceava. Această situație certifică faptul că strategia gândită și dezbătută în forurile deliberative ale universității și pusă apoi în practică înainte de începerea noului an universitar a generat efectele scontate. În toată această perioadă, conducerea universității a urmărit îndeaproape evoluția contextului epidemiologic, marcat de o creștere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât la nivel național, cât și la nivel local”, a arătat profesor universitar doctor Mihai Dimian.

 

  • Ce facultăți trec exclusiv pe online

 

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație al USV, din data de 2 noiembrie 2020, să suspende parțial activitatea on-site (față-în-față) pentru studenții înmatriculați la studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, în cadrul facultăților de Drept și Științe Administrative, Litere și Științe ale Comunicării, Științe Economice și Administrație Publică, Științe ale Educației și Istorie și Geografie, cu excepția programelor de studii Geografie și Geografia turismului. Suspendarea activităților este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar.

Ca urmare, studenții facultăților menționate și care sunt în cazați în cămine trebuie să elibereze camerele până cel târziu pe data de 4 noiembrie 2020. Reprezentanții USV mai spun că fiecare caz excepțional va fi analizat separat. În schimb, căminele vor rămâne deschise pentru studenții tuturor celorlalte facultăți ale universității.

Studenții din anul I de la facultățile de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, Inginerie Alimentară și Silvicultură, cei ai Facultății de Educație Fizică și Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenții de la programele Geografie și Geografia turismului (FIG) vor continua să desfășoare laboratoarele on-site (față-în-față).

 

  • În funcție de evoluția epidemiologică se va decide cum se vor derula cursurile

 

Prorectorul Mihai Dimian a mai precizat că în condițiile în care nu vor fi înregistrate evoluții îngrijorătoare la nivelul municipiului și al județului Suceava, studenții facultăților incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfășura activități on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenților din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie.

”În perioada de suspendare menționată, personalul nedidactic va fi programat pentru efectuarea eventualelor zile de concediu de odihnă neefectuate sau efectuarea zilelor libere plătite. Angajații care își pot exercita atribuțiile de serviciu în regim de telemuncă vor fi programați în acest sens. Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava va face analize zilnice ale evoluției pandemiei și va continua să informeze atât comunitatea academică, cât și cea locală, cu privire la noile decizii care vor fi luate”, a mai anunțat profesor universitar doctor Mihai Dimian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenții de la mai multe facultăți ale USV vor avea cursuri doar online.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenții de la mai multe facultăți ale USV vor avea cursuri doar online5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei