Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2020 - Anul XXV, nr. 256 (7561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Delegația Ambasadorului Republicii Kazahstan a făcut o vizită la USV

Vineri, 30 Octombrie 2020 (15:38:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a primit joi vizita unei delegații a Republicii Kazahstan în România, condusă de Excelența Sa Nurbakh Rustemov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în România. Din componența delegației au făcut parte ministrul consilier Kairat Karabayev, secretar II Serzhan Shagatayev, consulul Azamat Kagenov, alături de care s-au aflat președintele Asociației Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă Tudor Afanasov, precum și preotul Constantin Oprea, Consilier Cultural la Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La întâlnirea de lucru, din partea USV au participat prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, președinte al Consiliului strategic USV, lector univ. dr. Vasile Demciuc și lector univ. dr. Codruț Șerban, coordonator al Serviciului de relații publice, comunicare și imagine al USV, cel care a și moderat discuțiile.

Încă din debutul discuțiilor ambasadorul a precizat faptul că România reprezintă un partener important pentru Republica Kazahstan, atât diplomatic, cât și academic sau cultural, exprimându-și întreaga deschidere pentru dezvoltarea și eficientizarea colaborărilor cu USV, instituție de învățământ superior pe care o consideră una dintre cele mai performante din România. El a lansat un îndemn în vederea unei implicări mai concrete a universității sucevene în inițierea și dezvoltarea cooperării dintre România și Kazahstan, extinderea schimburilor academice și derularea de mobilități studențești între USV și universități partenere din Kazahstan. Toate aceste activități ar putea contribui cu succes la o mai bună cunoaștere a celor două națiuni.

Ideea lansată de ambasador a fost întărită de prezentarea parteneriatelor academice pe care USV le derulează cu instituții de învățământ superior din Kazahstan, făcută de rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa. În prezent USV are încheiate acorduri bilaterale cu West Kazakhstan Agrarian Technical University, Baitursynov Kostanay State University, Kazah National Agrarian University (Almaty) și M. Kozybayev North Kazakhstan State University (Petropavl). În baza acestor acorduri, un student de la Baitursynov Kostanay State University a studiat un semestru în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, în anul academic 2016-2017. Relațiile academice cu Republica Kazahstan au fost inițiate și menținute prin mobilitățile de predare ale prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. Luminița Irimescu, la West Kazakhstan Agrarian Technical University named after Zhangir Khan, Uralsk, în noiembrie 2014 și prin participarea prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rector USV, și a prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană a USV, la Târgul educațional Astana, în perioada 23-25 noiembrie 2016. În același timp rectorul USV a venit cu inițiativa deschiderii unor linii de programe cu diplomă dublă cu universități din Republica Kazahstan, USV având deja o experiență semnificativă în derularea unor astfel de programe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegația Ambasadorului Republicii Kazahstan a făcut o vizită la USV.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegația Ambasadorului Republicii Kazahstan a făcut o vizită la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei