Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2020 - Anul XXV, nr. 253 (7558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spitalul Suceava a căutat în 9 spitale un loc la Terapie Intensivă pentru un pacient cu Covid

Marţi, 27 Octombrie 2020 (10:31:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situația devine critică în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde luni dimineață erau ocupate toate locurile la Terapie Intensivă -Covid, cu cinci pacienți ventilați mecanic și cu 199 de pacienți internați în pavilioanele Covid de la spitalul vechi. În aceste condiții a ajuns luni după-amiază la spital, de la Vatra Dornei, un pacient în vârstă de 54 de ani, diabetic cu necesar de insulină, cu suspiciune de Covid-19 formă severă. Investigațiile la computerul tomograf efectuate la Vatra Dornei au arătat că parenchimul pulmonar este afectat în proporție de 75%. Pacientul avea nevoie de oxigen, pe ventilație non-invazivă, în Terapie Intensivă Covid, unde nu mai era nici un pat disponibil. Spitalul a contactat Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU), apoi a început să caute un loc disponibil în spitalele din jurul Sucevei.

Managerul Spitalului de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că au contactat secțiile ATI ale spitalelor Covid din Botoșani, Bacău, Piatra Neamț, Vaslui, în Iași –„Sfântul Spiridon”, Boli Infecțioase, Pneumologie, Neurologie, precum și a Spitalului Municipal Rădăuți, dar de la toate a primit același răspuns: „Nu avem loc disponibil”.

În final, spitalul a optat pentru soluția ca pacientul să fie supravegheat în Unitatea de Primiri Urgențe până când s-a eliberat un loc în ATI Covid.

„Suntem pe zero la paturi Covid, orice extindere are nevoie de alți doctori ATI-iști sau de transformarea secției ATI Rădăuți în Covid. Altă soluție nu există. Avem nevoie urgent de alte spitale suport Covid, doar că acestea deocamdată nu sunt pregătite”, a declarat dr. Calancea.

Pentru managerierea pacienților cu Covid-19, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava va desemna, miercuri, un coordonator al întregii activități a unităților medicale din județul Suceava, în asigurarea suportului medical necesar patologiei Covid și non-Covid.

Miercuri, toți managerii unităților spitalicești din județ sunt invitați la o ședință extraordinară a CJSU, la care vor fi prezenți și reprezentanții medicilor de familie  pentru a discuta aspecte legate de rolul și implicarea în combaterea pandemiei, în contextul ultimelor acte normative specifice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava a căutat în 9 spitale un loc la Terapie Intensivă pentru un pacient cu Covid.
 Vizualizări articol: 4765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Spitalul Suceava a căutat în 9 spitale un loc la Terapie Intensivă pentru un pacient cu Covid3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei