Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2020 - Anul XXV, nr. 243 (7548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

23 de elevi și două cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung, confirmați cu Covid

Joi, 15 Octombrie 2020 (18:05:44)

Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a trecut, joi, 15 octombrie, pe scenariul roșu, după ce 23 de elevi și două cadre didactice de la această unitate de învățământ au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Alina Stan. Potrivit acesteia, decizia a fost adoptată în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi. Consiliul de conducere al colegiului a solicitat trecerea în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile (16-30 octombrie).

Conform datelor furnizate de reprezentanții Colegiului Militar, din cei 23 de elevi, 7 prezintă simptome (doi dintre aceștia sunt izolați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și 5 la domiciliu), iar 16 sunt asimptomatici, izolați în spațiile special destinate din colegiu.

La depistarea inițială a cazurilor pozitive conform rezultatelor testărilor Real-Time PCR, personalul medical al colegiului, sub îndrumarea DSP Suceava, a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia s-au stabilit contacții direcți. Aceștia au fost izolați în spațiile special destinate din colegiu, iar starea lor de sănătate a fost monitorizată permanent de personalul medical. Având în vedere caracterul specific de internat al instituției de învățământ, la inițiativa DSP Suceava, s-a decis realizarea unui număr de 75 de teste RT-PCR. În total, de la începutul anului școlar, la nivelul instituției au fost realizate 553 de teste.

Printre măsurile întreprinse de conducerea Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc amintim: dezinfectarea spațiilor de învățământ și a celor de cazare cu substanțe biocide și realizarea învățământului on-line (din dormitoare) pentru clasele din care proveneau elevii pozitivi sau contacții direcți ai acestora.

”Având în vedere faptul că elevii provin din localități diferite, Ministerul Apărării Naționale, prin grija Direcției Medicale, a luat măsuri pentru testarea Real Time – PCR a elevilor colegiului la începutul anului școlar. Astfel, în perioada 12-14 septembrie s-au realizat etapizat un număr de 474 de teste. De asemenea, o echipă de medici epidemiologi, din cadrul Direcției Medicale a MApN a verificat măsurile dispuse la nivelul colegiului în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și didactic auxiliar”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Tot pe scenariul roșu trece și Colegiul Tehnic Rădăuți, unde trei cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitivi.

Dana HUMOREANU

Daniela MICUȚARIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 23 de elevi și două cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung, confirmați cu Covid.
 Vizualizări articol: 3479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
23 de elevi și două cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung, confirmați cu Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei