Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 oct 2020 - Anul XXV, nr. 237 (7542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Polițiștii suceveni au folosit cu succes banda de cuie: au oprit un microbuz burdușit cu țigări

Joi, 8 Octombrie 2020 (12:20:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Un microbuz încărcat cu o cantitate foarte mare de țigări, care era însoțit de un autoturism, al cărui șofer a obstrucționat un echipaj de poliție, a fost oprit după ce polițiștii din echipajul venit în ajutor au folosit pentru prima dată banda de cuie, acel dispozitiv nou care se aruncă în fața mașini urmărite și îi distruge pneurile. În noaptea de 7 spre 8 octombrie, polițiștii de la Vicovu de Sus au obținut date cu privire la un transport mare de țigări de contrabandă, făcut cu un microbuz. 

În jurul orei 2.15 din noapte, pe raza comunei Straja, polițiștii au reperat în traficul microbuzul suspect, care era secondat de un autoturism.

”A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmărirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.  Șoferul autoturismului care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia, pentru a asigura scăparea microbuzului”, se arată într-un comunicat al polițiștilor suceveni.

Pe timpul urmăririi polițiștii au tras focuri de armă, atât în plan vertical, cât și spre mașini.

Un alt echipaj, alertat, a instituit un filtru rutier pe raza orașului Vicovu de Sus 

Aici, polițiștii au folosit noul dispozitiv, banda de cuie care se aruncă pe carosabil, în fața mașinii al cărei șofer refuză să oprească. După ce a luat în plin banda de cuie, șoferul a mai rulat mai puțin de doi kilometri. Pentru că microbuzul avea roțile distruse, șoferul a oprit și a fugit pe jos, abandonând microbuzul.

Echipajul de poliție a indisponibilizat microbuzul, asigurând paza acestuia, existând riscul ca persoanele implicate în sfera contrabandei să revină, având în vedere cantitatea mare de țigarete transportate.

 În urma inventarierii a rezultat că erau transportate nu mai puțin de 76.149 de pachete de tigarete, de proveniență extracomunitară, cea mai mare captură din acest an a polițiștilor suceveni.  

Cei doi șoferi au reușit să dispară cu fuga, fiind căutați de polițiști.

Acest prim caz în care benzile de cuie s-au folosit demonstrează că acestea sunt un mijloc eficient în cazurile de șoferi care nu opresc la semnal și se angajează în urmăriri periculoase.

Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate la începutul lunii septembrie că Poliția Română a alocat 17 astfel de dispozitive de blocare trecere (benzile de cuie) pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene, a declarat atunci că cele 17 dispozitive sunt ajunse deja la Suceava și că a început distribuirea lor. Ele au fost alocate pentru a exista câte un astfel de dispozitiv la fiecare poliție de municipiu sau oraș, plus unul pentru Serviciul de Poliție Rutieră Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii suceveni au folosit cu succes banda de cuie: au oprit un microbuz burdușit cu țigări.
 Vizualizări articol: 5938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Polițiștii suceveni au folosit cu succes banda de cuie: au oprit un microbuz burdușit cu țigări5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei