Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2020 - Anul XXV, nr. 235 (7540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect în sprijinul comunităților și turiștilor din România și Ucraina, lansat vineri la USV

Marţi, 6 Octombrie 2020 (14:23:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conferința de lansare a proiectului transfrontalier ”Development of cross-border cooperation in promoting objects of historical and cultural heritage in the cross-border territory of Romania and Ukraine– HE-CROSS” s-a desfășurat vineri la USV, în prezența reprezentanților tuturor părților implicate în acest proiect.

Proiectul a fost implementat în luna februarie 2020, de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), în calitate de beneficiar principal, alături de Universitatea Națională Tehnică de Petrol și Gaze din Ivano-Frankivsk (IFNTUOG), în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020. Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, cu un buget total de 454.640,5 Euro (2.186.820,80 RON) din care contribuția Uniunii Europene este de 409.176,5 Euro (1.968.138,96 RON), proiectul încadrându-se în axa prioritară 2.1 de conservare și promovare a patrimoniului cultural și istoric.

În cadrul conferinței de vineri a fost prezentat obiectivul principal, acela de conservare și promovare a patrimoniului cultural și istoric în regiunea transfrontalieră Romania-Ucraina, susținerea dezvoltării culturii locale, a identităților culturale specifice și a dialogului cultural între comunitățile din județul Suceava și regiunea Ivano Frankivsk, dar și sporirea gradului în care turiștii conștientizează existența acestui patrimoniu. 

Între cei care au luat cuvântul din cadrul echipei de proiect se numără coordonatorul instituțional USV, prof.univ.dr. Ștefan Purici, managerul de proiect din partea USV, conf. univ. dr. Harieta Sabol și managerul de proiect din partea IFNTUOG, conf. Univ .dr. Mykola Prikhodko.

Din cadrul echipei de proiect, cei care au prezentat obiectivele și rezultatele obținute până în acest moment au fost conf. univ. dr. Florin Pintescu și conf. univ. dr. Liviu Popescu. Echipa de proiect își propune să contribuie la creșterea potențialului turistic al zonei vizate, prin crearea și distribuirea unor produse de informare atractive și actuale, cum ar fi tururi virtuale 3D ale unor obiective turistice reprezentative, tururi video, publicații în limbile engleză, română și ucraineană, o hartă interactivă. Un important punct îl va reprezenta renovarea și introducerea în circuitul turistic a Muzeului geologic al Universității Naționale Tehnice de Petrol și Gaze din Ivano-Frankivsk, care va reprezenta un important obiectiv turistic, având în vedere că oferă informații și exponate unice. Adițional funcționării sale ca obiectiv turistic, muzeul va fi un centru de instruire și perfecționare pentru studenții ambelor universități.

Acest proiect va veni în sprijinul comunităților locale de ambele părți ale frontierei din zona județului Suceava și a regiunii Ivano-Frankivsk, al turiștilor care vizitează județul Suceava și regiunea Ivano-Frankivsk, al tour-operatorilor și agențiilor de voiaj, al reprezentanților mass-media și al angajaților centrelor și birourilor de informare turistică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect în sprijinul comunităților și turiștilor din România și Ucraina, lansat vineri la USV.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect în sprijinul comunităților și turiștilor din România și Ucraina, lansat vineri la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Plăcintă cu răzălăi (de post) Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia după 2-3 zile și devine mai gustoasă.Avem nevoie de:800 g făină albă, 1 cană ulei de floarea soarelui, 1 cană zahăr, 1... Citeşte