Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2020 - Anul XXV, nr. 228 (7533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul „Alexandru Cel Bun”

181 de elevi humoreni, incluși într-un program de învățare la locul de muncă

Luni, 28 Septembrie 2020 (12:40:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 21 septembrie 2020 – 20 septembrie 2022, Colegiul „Alexandru Cel Bun” din Gura Humorului, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Stagii de practică în firme pentru elevi – Viitori angajați activi”, prin care 181 de elevihumoreni sunt incluși într-un program de învățare la locul de muncă.

Proiectul se desfășoară în regiunea Nord-Est și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020: valoarea totală a proiectului: 2.372.811,85lei, valoarea cofinanțării UE : 2.016.890,16 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional: 308.465,45 de lei, valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului: 47.456,24 de lei.

 Obiective

Obiectivul generalal proiectului constă în dezvoltarea aptitudinilor și competențelor  profesionale practice specifice pentru 181 elevi (din care cel puțin 80% sunt din mediul rural) înmatriculați în sistemul național de învățământ (învățământ profesional și liceal - ISCED 3, nivel de calificare 3 și 4), la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului prin programe de învățare la locul de muncă, în domeniile Tehnician activități economice, Tehnician în turism, Tehnician în gastronomie, Mecanic auto, Filator, Lucrător hotelier domenii preponderent din sectoare  cu potențial competitiv și de specializare inteligentă, identificate conform SNC și SNCDI, în vederea inserției viitoare pe piața muncii a cel puțin 39 de elevi dintre aceștia.

Grupul țintă

Grupul țintăva fi alcătuit din 181 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, situat în orașul Gura Humorului, una dintre cele mai mari unități de învățământ preuniversitar din zonă și una dintre cele mai mari din județul Suceava. Prof. Mihaela Ursaciuc, managerul proiectului, ne-a sus că grupul țintă va include elevi din învățământul liceal și profesional, din clasele a zecea, a unsprezecea și a douăsprezecea de la specializările tehnician în turism, tehnician în activități economice, tehnician în gastronomie, lucrător hotelier, filator și mecanic auto, Colegiul „Alexandru cel Bun” fiind principalul furnizor de personal calificat pentru domeniul serviciilor, mecanică și industrie textilă din zona Gura Humorului.

Rezultate: 39 de elevi vor fi angajați

Rezultatele principaleale proiectului sunt: 181 de elevi selectați; 181 de elevi participanți la programe de formare la locul de muncă; 181 de convenții-cadru încheiate între partenerii de practică și elevii participanți; 136 de elevi certificați la încetarea calității de participant; 39 de elevi care își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant; o firmă de exercițiu înființată și înregistrată la ROCT; 4 medii de practică în interiorul unității de învățământ, în parteneriat cu angajatorii - dezvoltate și funcționale: un cabinet firmă de exercițiu, un atelier auto, un atelier de gastronomie și un cabinet activități economice.

 Beneficii

Tot de la managerul de proiect, prof. Mihaela Ursaciuc,am aflat că proiectul va contribui la îmbunătățirea relevanței sistemului de formare profesională pentru piața muncii prin creșterea ratei de ocupare a tinerilor datorată angajării a minim treizeci și nouă de elevi;

creșterea participării și facilitarea accesului la programele de formare profesională prin creșterea ponderii elevilor cuprinși în învățământul liceal tehnologic și în învățământul profesional ca urmare a rezultatelor proiectului, promovării unităților de învățământ și a rețelei extinse de parteneri, a organizării de competiții profesionale și a elaborării unor instrumente inovative de evaluare a competențelor profesionale; îmbunătățirea calității formării profesionale prin creșterea ponderii absolvenților învățământului liceal tehnologic reușiți la bacalaureat, ca urmare a participării grupului țintă la activitățile de consiliere și orientare profesională; dezvoltarea inovării și cooperării naționale și internaționale în domeniul formării profesionale ca urmare a identificării și încheierii de parteneriate cu parteneri de practică și sociali.

Beneficiile proiectuluivor fi cunoscute și multiplicate și în afara grupului țintă sau a unității de învățământ sprijinite, atât prin intermediul rețelei de parteneri și de colaboratori, a evenimentelor dedicate, cât și a altor programe de formare, desfășurate și  popularizate în afara proiectului. Informații suplimentare:

Colegiul „Alexandru Cel Bun” Gura Humorului, Bulevardul Bucovina, Nr.41 , persoană de contact – prof. Mihaela Ursaciuc, manager de proiect, e-mail: albun@alexandrucelbun.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 181 de elevi humoreni, incluși într-un program de învățare la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
181 de elevi humoreni, incluși într-un program de învățare la locul de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei