Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probă scrisă dată de școală, la angajarea unui cadru didactic pe timp de pandemie

Marţi, 22 Septembrie 2020 (13:12:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cadrele didactice care vor să se angajeze pe parcursul anului școlar 2020 – 2021 în unitățile de învățământ preuniversitar de stat (în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2) vor susține o probă scrisă dată de școală, cu subiecte făcute de școală și lucrarea evaluată de unitatea de învățământ care face angajarea. Aceste condiții au fost stabilite de Ministerul Educației prin ordinul nr. 5574/2020, minister care anunța cu ceva timp în urmă că scoate la concurs 500 de posturi în sistemul de învățământ. Regulile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial. Conform ordinului dat de Ministerul Educației și Cercetării, proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de comisia de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituită la nivelul unității de învățământ/consorțiului școlar/grupului de unități de învățământ care s-au asociat temporar, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, și se evaluează prin note de la 10 la 1. Comisiile de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise asigură, la cererea candidaților, și traducerea subiectelor în limbile minorităților naționale. Concursul se va da pe baza Metodologiei din 2 septembrie 2013 de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin OMEN 4.959/2013. Angajarea va fi pe perioadă determinată, iar pentru a fi admiși, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 la proba scrisă.

 

Candidații la școli care au clase cu predare în alte limbi vor da și o probă orală

 

În actul normativ se mai precizează că înscrierea candidaților la concurs/testare și înregistrarea contestațiilor la proba scrisă se pot realiza și electronic, conform procedurilor stabilite la nivelul unităților de învățământ, avizate de Inspectoratul Școlar, proceduri care sunt comunicate persoanelor interesate inclusiv prin afișare pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean. Prin procedurile stabilite sunt adaptate modalitățile de înscriere și de preluare și înregistrare a contestațiilor, în situația în care aceste activități se organizează și se desfășoară în sistem online. La înscrierea la concurs/testare, candidații prezintă obligatoriu și cazierul judiciar, prevede documentul.

Candidații la școli care au clase cu predare în alte limbi vor da și o probă orală. Interviul și probele orale pot fi susținute online după încetarea stării de alertă, după cum se specifică în actul normativ: „Unitățile de învățământ stabilesc proceduri specifice avizate de inspectoratul școlar, astfel încât la încetarea stării de alertă, probele practice sau orale și inspecțiile din cadrul concursului, precum și interviul din cadrul testării personalului fără studii corespunzătoare postului să poate fi susținute și în sistem online”.

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 500 a numărului de posturi în unitățile din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021. Măsura are drept obiectiv, după cum au spusreprezentanții din Ministerul Educației, „să nu fie prejudiciat dreptul la educație al elevilor” în anul școlar care a început cu stare de alertă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Probă scrisă dată de școală, la angajarea unui cadru didactic pe timp de pandemie.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Probă scrisă dată de școală, la angajarea unui cadru didactic pe timp de pandemie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei