Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 sep 2020 - Anul XXV, nr. 223 (7528)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descinderi și o arestare, într-un nou dosar legat de traficul de țigări din Piața Mare a Sucevei

Marţi, 22 Septembrie 2020 (18:14:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au descins, luni, în cadrul unei acțiuni care a vizat contrabanda cu țigări din zona Pieței Agroalimentare Suceava, fiind efectuare două percheziții domiciliare și patru controale economice.

Din locațiile percheziționate polițiștii au ridicat 26.480 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară de diferite mărci – 1.324 pachete. Polițiștii au ridicat mai multe obiecte constând în mijloace de stocare a datelor și telefoane mobile.

În urma continuării cercetărilor, pe numele unui bărbat în vârstă de 42 de ani a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul poliției județene. Cel vizat este Petru-Adrian Ciuraru, recidivist în astfel de fapte.

Marți, 22 septembrie, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, inculpatul a fost arestat preventiv 30 de zile de Judecătoria Suceava, pentru două infracțiuni de contrabandă. Bărbatul are posibilitatea de a contesta măsura de arestare preventivă.

Petru-Adrian Ciuraru figurează cu o condamnare la 6 ani de închisoare, într-un dosar legat tot de contrabanda din Piața Mare a Sucevei, însă sentința nu este definitivă. Este vorba de un dosar de mari proporții, în care sunt trimiși în judecată 24 de inculpați, toți acuzați de implicarea în comerţul ilicit din spatele Pieţei Mari a municipiului Suceava.

Ancheta din acest caz a început cu date adunate din august 2015, iar 13 aprilie 2016 a fost ziua în care poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudei Vamale, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, au descins în zona din spatele Pieţei Mari.
Unii dintre inculpaţi au încasat pedepse mari, de 6, 8, 9 sau 10 ani de închisoare, însă la nivel de primă instanță, dosarul fiind acum pe rolul Curții de Apel Suceava, pentru o sentință finală.

Polițiștii specializați în combaterea infracțiunilor economice au avut și au date că unii dintre ei au continuat afacerea ilegală, deși sunt foarte aproape de pușcărie.
Revenind la acțiunea de luni, 21 septembrie, cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a tuturor persoanelor implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descinderi și o arestare, într-un nou dosar legat de traficul de țigări din Piața Mare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Descinderi și o arestare, într-un nou dosar legat de traficul de țigări din Piața Mare a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei