Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 sep 2020 - Anul XXV, nr. 219 (7524)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comemorarea eroului sucevean Ion Grosaru, mort în misiune în Irak

Joi, 17 Septembrie 2020 (11:38:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eroul sucevean Ion Grosaru, din Păiseni, mort în misiune în Irak în septembrie 2007, va fi comemorat sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 11.00, la Ansamblul Monumental al Eroilor din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii. Evenimentul comemorativ va cuprinde o slujbă religioasă, un program artistic, depunere de coroane, jerbe și buchete de flori. Tot sâmbătă se va aduce un omagiu tuturor eroilor locali, cei 30 de militari români morţi în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan pentru apărarea păcii internaţionale.

Maistrul militar principal în retragere Dumitru Davidel,prim-vicepreşedintele Asociației Cultul Eroilor, Filiala Suceava, unul dintre organizatorii evenimentului, alături Primăria Comunei Cornu Luncii, Biserica „Sf. Dumitru” Păiseni, Școala Gimnazială din Cornu Luncii, Asociația Militarilor Veterani AMVVD și familia Grosaru, a transmis următorul mesaj:„Totul a început acum 13 ani, când dragul nostru Ion Grosaru a devenit erou, pierzându-și viața încercând să își salveze camarazii de arme. A fost un drum lung. La început a fost o simplă cruce, o grămadă de pământ și un gard de sârmă. Trist, dureros, emoționant până la lacrimi. Acum Ion se odihnește într-un loc demn de sacrificiul lui și nu e singur. El este însoțit de toți eroii trecuți și prezenți care au plătit tribut de sânge pentru această glie strămoșească. Mulțumim comunității locale și domnului primar Gheorghe Fron, care a demonstrat că nu există bariere, diferențe de orice natură și că în comuna Cornu Luncii nu există <nu se poate> și că eroii trebuie respectați și comemorați așa cum merită și cum are trebui să se întâmple și în alte locuri din țară”.

 

 „Un panteon” al tuturor eroilor din Cornu Luncii

 

La comemorarea eroului local Ion Grosaru, din Păiseni, care a devenit un simbol pentru Armata Română, vor participa sâmbătă și cadre militare de la ISU Fălticeni și de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni. Profesoara Lenuța Rusu, de la Clubul Copiilor Fălticeni, va susține, împreună cu un grup de copii, un moment artistic din care nu vor lipsi poeziile și cântecele patriotice, cântece ostășești.

Vă reamintim că datorită maistrului militar principal în retragere Dumitru Davidel, cu sprijinul autorităților locale, mormântul eroului Ion Grosaru a devenit „un panteon” al tuturor eroilor din Cornu Luncii. Ansamblul Monumental al Eroilor din Păiseni a fost amenajat în locul în care a fost înmormântat eroul Ion Grosaru. Cu sprijinul primăriei, la căpătâiul lui Ion Grosaru a fost ridicată o cruce de şapte metri şi jumătate. Crucea a fost construită în cinstea tuturor eroilor din satul Păiseni, ale căror nume sunt înscrise pe două plăci comemorative. Astfel, întregul ansamblu monumental de la mormântul lui Ion Grosaru este un omagiu pentru toţi eroii din Păiseni care au pierit în operațiuni militare. În Păiseni poate fi vizitată și Casa memorială Ion Grosaru.

Pe 21 septembrie 2007 Ion Grosaru se afla într-un TAB, în misiune de patrulare în Irak. Vehiculul militar a trecut peste un dispozitiv exploziv şi a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul pentru a asigura evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa. Ion Grosaru este considerat un erou pentru că şi-a salvat cinci colegi din TAB-ul ucigaş. Unul dintre ei şi-a pierdut vederea în urma atacului.

Evenimentul se va desfășura cu toate măsurile speciale de siguranță impuse de noul coronavirus.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comemorarea eroului sucevean Ion Grosaru, mort în misiune în Irak.
 Vizualizări articol: 1389 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comemorarea eroului sucevean Ion Grosaru, mort în misiune în Irak5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei