Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2020 - Anul XXV, nr. 210 (7515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din 9 septembrie, Spitalul Suceava efectuează testare Covid la cerere

Luni, 7 Septembrie 2020 (10:41:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava efectuează, începând cu data de 9 septembrie a.c., teste pentru diagnosticarea Covid-19 și la cerere, contra cost. Testarea la cerere se face atât la solicitarea persoanelor fizice, cât și juridice (firme, instituții etc). Conducerea spitalului precizează că pentru pacienții aflați pe lista de prioritizare aceste analize sunt, în continuare, gratuite. „Vor fi testați gratuit toți pacienții care se încadrează în situațiile prevăzute de metodologie pe baza recomandarilor medicilor specialiști”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul spitalului.

Pentru testarea la cerere, programarile se vor face telefonic, între orele 8:00-16:00, la numărul de telefon 0787 429 714. Programarea se va face în două etape. Mai întâi, solicitantul trebuie să anunțe data și ora la care ar dori să fie testat și se face o pre-programare, în limita locurilor disponibile pentru acea dată (maxim 45/zi). În a doua etapă se face confirmarea programării, în momentul validării plății taxei de testare. Plata taxei, în valoare de 250 de lei, se va face prin ordin/virament/transfer bancar în contul în lei ROTREZ259121F330800XXX.

Validarea plății se va face prin trimiterea unei dovezi după ordinul/chitanța de plată, pe adresa testarecovid19@spjsv.ro (sau prin Whatsapp, la numarul 0787429714). Pentru asigurarea rapidității confirmării, spitalul recomandă „dovezi clare”, respectiv scanarea sau o fotografie de calitate a documentului care atestă plata.

La prezentarea solicitantului pentru recoltarea probelor, se va completa un formular de cerere testare Covid-19, la care se va anexa consimțământul informat și acordul pentru efectuarea testului. Formularul de cerere poate fi descărcat de aici: http://www.spitaluljudeteansuceava.ro/pacienti-2/testare-covid-19/formular-cerere-testare/

Recoltarea probelor pentru testul RT-PCR se va face în Ambulatoriul Spitalului, în intervalul orar 8:00-15:00, de luni până vineri.

În vederea efectuării testului se recoltează exsudat nasofaringian și orofaringian. Înainte de prezentarea la recoltare trebuie să nu consumați lichide, să nu mâncați nimic și să nu efectuați toaleta cavității bucale (cu pastă de dinți cu fluor). Rezultatele se eliberează în termen de maximum 48 h de la recoltare, în funcție de numărul de solicitări. Rezultatele vor fi trimise pe adresa de email furnizată de solicitant sau pot fi ridicate și în format fizic, a doua zi după emiterea buletinului de analiză, de la registratura spitalului (intrarea principala).

Conform legislației în vigoare, copii ale buletinelor de analiză se vor trimite la DSP Suceava. În cazul în care vor exista pacienți pozitivi, DSP va începe ancheta epidemiologică, în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din 9 septembrie, Spitalul Suceava efectuează testare Covid la cerere.
 Vizualizări articol: 2285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Din 9 septembrie, Spitalul Suceava efectuează testare Covid la cerere5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei