Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2020 - Anul XXV, nr. 198 (7503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi soți rătăciți în pădure, salvați de jandarmi și salvamontiști în zona Broșteni

Luni, 24 August 2020 (12:49:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi soți din județul Brașov care s-au rătăcit în pădure, după ce plecaseră duminică dimineață la cules de afine în zona Neagra Broșteni, au fost găsiți și aduși în siguranță la mașină de echipele de jandarmi montani și salvamontiști.

Salvatorii au fost alertați duminică după amiază, în jurul orei 17.20, în urma unui apel la 112 venit din partea unei persoane de 62 de ani din municipiul Brașov, care a povestit că el împreună cu soția s-au rătăcit într-o zonă împădurită de la marginea orașului Broșteni. Din cauza faptului că nu cunoşteau zona și în lipsa detaliilor pentru orientare, cei doi soți fuseseră nevoiți să solicite sprijinul autorităţilor.

Pentru căutarea celor două persoane au plecat în zonă o echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Vatra Dornei, precum și un salvamontist însoțit de câinele de cautare-salvare.

În urma localizării prin GPS a telefonului mobil al celor doi, s-a stabilit în primă fază că cele două persoane s-ar afla în zona Plaiul Popii, însă căutarea lor a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic, de lăsarea întunericului și totodată, de faptul că cei doi soți nu au ales să respecte indicațiile date de jandarmi, de a rămâne în zona în care au fost localizați.

După ore bune de căutări, în jurul orei 22.00 cele două persoane au fost găsite în zona împadurită din apropierea satului Glodu. Deși erau epuizați fizic, aceștia nu au solicitat îngrijiri medicale, fiind conduși de către echipa de căutare aproximativ 12 km spre locul în care se afla parcat autoturismul lor.

În acest final de săptămână și jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc au desfășurat acțiuni de prevenire și respectare a măsurilor legate de

ieșirea în natură a oamenilor la picnic, având în vedere măsurile preventive dispuse pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

În același timp jandarmii montani au oferit sfaturi oamenilor în privința siguranței deplasării pe traseele montane și a protejării mediului înconjurător. Jandarmii au fost nevoiți în cinci cazuri întâlnite pe traseele montane să aplice sancțiuni contravenționale pentru instalarea de corturi în pădure și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare socială necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soți rătăciți în pădure, salvați de jandarmi și salvamontiști în zona Broșteni.
 Vizualizări articol: 1686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi soți rătăciți în pădure, salvați de jandarmi și salvamontiști în zona Broșteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei